Arbeidsvoorwaarden

Rechtspositieregeling & deontologische code

Benieuwd naar de rechten en plichten van onze medewerkers? In de rechtspositieregeling (zie bijlage hieronder) lees je de arbeidsvoorwaarden die gelden voor alle provinciale medewerkers. 

Een deontologische code (zie bijlage hieronder) formuleert in algemene termen de waarden die het bestuur belangrijk vindt. Het vormt ook een leidraad die kan helpen om ons gedrag in concrete situaties af te stemmen op de waarden die onze organisatie wil uitdragen.

Kom je één van onze teams versterken! Fijn, lees hieronder wat je dan nog zeker in orde moet brengen voor je start:

  • Uiteraard gedraag jij je voorbeeldig in onze samenleving. Dit bekrachtig je aan de hand van een uittreksel uit het strafregister. 
  • Wij geven om jou, je gezondheid en een gezonde organisatie. Indien je geslaagd bent voor een bepaalde selectie, word je (bij bepaalde jobs) daarom uitgenodigd voor een gezondheidsbeoordeling.

 

Stielman-/vrouw

Sollicitatievoorwaarden

Kom je van buitenaf en heb je een job gezien die bij je past? Kijk dan zeker in de vacature naar de aanwervingsvoorwaarden:

  • Diplomavoorwaarden: jouw hoogst behaalde diploma bepaalt het functieniveau waarvoor je kan solliciteren. We streven echter om zoveel mogelijk mensen kansen te geven en geen diplomavoorwaarden te vragen. De capaciteitsproef test je abstract, verbaal en numeriek redeneervermogen en bij een gunstige score kan je alsnog deelnemen aan de selectie.
  • Ervaringsvereisten: sommige functies vragen ook om relevante professionele ervaring of vaardigheden (specifieke technische attesten, rijbewijs, ...), deze drukken we uit in jaren.

Vragen over het selectieprogramma of over de arbeidsvoorwaarden? De selectieconsulent geeft je graag de nodige info.