Evenementen

B2B Cleantechmissie naar China, november 2019

Cleantechbedrijven kunnen in november 2019 deelnemen aan een B2B Cleantechmissie in China. Op korte tijd maak je kennis met bedrijven die potentiële handelspartners kunnen worden. 

Meer info vind je op de pagina over de missie

B2B seminarie en matchmaking, 20 september 2019, Antwerpen

Op 20 september ontmoet u 6 bedrijven uit de provincie Sichuan, actief in waterzuivering, alsook de vertegenwoordigers van de Sichuan Water Treatment Association. 

De associatie en bedrijven zullen hun regio en bedrijfsactiviteiten aan u voorstellen. Nadien heeft u de kans om individuele gesprekken aan te knopen. 

Biedt uw bedrijf oplossingen voor watervervuiling en heeft u interesse in de Chinese markt? Neem deel en ontdek de opportuniteiten in de provincie Sichuan. 

Volgende bedrijven uit de provincie Sichuan zullen aanwezig zijn: 

  • Chengdu Bishui Water Engineering Co. Ltd.
  • Chengdu Kaiyamei Machinery Manufacturing Co. Ltd. 
  • Chengdu Runxing Disinfection Chemical Co. Ltd. 
  • Chengdu Zhongan Tongxin Engineering Consulting Co. Ltd. 
  • Chengdu Zhongwa Construction Engineering Co. Ltd. 
  • Chengdu Zhongwa Machinery Co. Ltd. 
  • Sichuan Dongjiang Chemical Co. Ltd.

Neemt u deel aan de missie van I²PCC naar China in november 2019? Dan is dit seminarie en matchmakingmoment een uitgelezen kans om de eerste contacten te leggen, die u in november dan in detail kan opvolgen.

Nog niet ingeschreven voor de bedrijfsmissie, maar toch een interessant gesprek gehad? U kan nog steeds intekenen voor de missie in november of op een later tijdstip op de ondersteuning van de Vlaamse provincies en hun vertegenwoordigers beroepen. Klik hier voor meer info over de missie. 

Meer info over dit seminarie: contacteer Sara.landuydt@pomantwerpen.be

Cleantech@China workshops 17 juni 2019, Leuven

Welke bedrijven hebben mogelijk een leuk of interessant product voor China? We helpen je de sprong te wagen naar China, samen met andere bedrijven. Op 17 juni 2019 organiseerden we in het provinciehuis te Leuven workshops waar 20 bedrijven hun aanbod, eventuele China-plannen en mogelijke samenwerkingen voorstelden. Dit event was een opstap naar een eventuele deelname aan de missie naar China.

De zusterregio's van de Vlaamse provincies zijn relatief onontgonnen door Westerse bedrijven en heel innovatief. Voor wie interesse heeft om de Chinese markt te betreden, vormen de rechtstreekse contacten met de plaatselijke provinciale overheden een uitgelezen kans.

De workshops werden afgetrapt door projectleider Alice Cooman (Provincie Antwerpen), met een kort overzicht van het I²PCC-project.

Daarna gaf Pierre Faché een wrap up van de voornaamste cleantech-ervaringen met China.

In de daaropvolgende workhops met een 20-tal bedrijven werd met een specifieke canvas ingegaan op afval, duurzaam bouwen, emissies en energie/mobiliteit. Na een voorstellingsronde, volgde een sessie rond eventuele samenwerkingen in Vlaanderen/Europa/China.

De vragen die tijdens de missies verzameld werden, vormden een bijkomende lead. Bij sommige werkgroepen lagen de mogelijkheden voor samenwerking wat makkelijker dan bij andere. Vooral de aanwezigheid van complementaire bedrijven was hiervoor belangrijk. Sommige bedrijven toonden oprechte interesse om deel te nemen aan de cleantechmissie.  Alles gaat bijzonder snel in China: achterstanden zijn dan ook vlug ingehaald of concurrenten uit andere landen gaan de plaats in de toekomst innemen.

Tot slot bracht 'Jimmy' Yu het verhaal van de opstart van Janssen Pharmaceutica en sloot Bart Horsten af met een korte intro over China nu.

Herbeleef het event aan de hand van de presentaties en de foto's op de website van de collega's van Vlaams-Brabant. 

 

 

Pitchen op het I²PCC netwerkevent
Vlaamse bedrijven toetsen hun activiteit af aan de Chinese markt

Eerste netwerknamiddag op 5 februari 2019

Op 5 februari 2019 vond in Brussel de eerste netwerknamiddag voor Vlaamse cleantechbedrijven plaats. De aanwezige bedrijven maakten er kennis met trends op de Chinese markt en kregen de unieke kans om hun bedrijf te pitchen voor samenwerking in China. Drie Vlaamse bedrijven kwamen ook getuigen over hun stappen op de Chinese markt. 

De presentaties van de netwerknamiddag kun je hieronder downloaden.

 

I²PCC is een gezamenlijk project van de provincies Antwerpen, Limburg, Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant, met de steun van Cleantech Flanders en Flanders Investment & Trade. Het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) ondersteunt dit project met een financiële bijdrage van 193.198,00 euro. 

I2pcc volledige banner