Hooibeekhoeve, Geel (VOLZET)

Programma Europese Unie

Hoe is die Europese Unie ontstaan? Wat is de Europese Commissie? Hoeveel lidstaten zijn er? Hoe komt een Europese wet tot stand? Tijdens een interactieve Europa-les krijgen de leerlingen antwoord op deze vragen. Op twee uur tijd krijgen ze inzicht in het ontstaan van de Europese Unie, de werking van de Europese Ministerraad en het Europees Parlement. Na een afsluitende Europaquiz keren de leerlingen als EU-experts terug naar school. 

Rondleiding op de Hooibeekhoeve

Waar komt lekker roomijs vandaan? Ga op ontdekking op Hooibeekhoeve. Zie hoe het er op een modern melkveebedrijf aan toe gaat en kom te weten welke weg de melk aflegt tot op ons bord. Jullie ontdekken wat onze koeien eten en wat hun favoriete plekjes in de stal zijn en maken van dichtbij kennis met een melkrobot. Natuurlijk mag een bezoekje aan onze kalfjes niet ontbreken. Waarom hebben we eigenlijk kalfjes op ons bedrijf? Dit en zo veel meer vertellen we je graag. Aan het einde van het bezoek krijgen jullie de kans te proeven van een glaasje verse melk van onze koeien.

Praktisch

Wie: 5de en 6de leerjaar basisonderwijs maximum 27 leerlingen per groep
Dagverloop: 9.30 tot 14.30 uur (graag 15 minuten voor aanvang aanwezig zijn)
Kostprijs: €5,- per leerling
Waar: Hooibeekhoeve, Hooibeeksedijk 1, 2440 Geel
Voorwaarde: Deelnemen aan EUropa Xpert kan enkel door beide programma's te combineren

De Hooibeekhoeve is aangesloten bij het ambassadeursnetwerk voor Zuivel van VLAM: Melk4kids. Daardoor krijg je na het bezoek aan ons melkveebedrijf een subsidie van 50 euro per groep. Hiervoor moet je wel uiterlijk 14 dagen voor het geplande bezoek een formulier invullen op www.melk4kids.be. Je vindt hier ook het subsidiereglement en praktische info.