Projectverloop

Wat was Blijf aan Z?

We startten met een analyse van de problematiek rond uitstroom in de zorg: wat zorgt ervoor dat zorgprofessionals uitstromen

We selecteerden 5 grote voorspellers van uitstroom. Op basis hiervan ontwikkelden we een meetinstrument voor zorgteams dat deze voorspellers in kaart bracht op een dashboard. Daarnaast voerden we ook 2 interventies uit op de werkvloer om uitstroom tegen te gaan en retentie te verhogen. De interventie 'Team Champions' richtte zich op zorgverleners, terwijl de interventie 'Leiden om te boeien en te binden' focuste op leidinggevenden. 

Poster

Blijf aan Z in één blik? Bekijk & verspreid onze poster!

Eindrapport

We beschreven Blijf aan Z uitgebreid in een rapport: hoe is het project ontstaan, hoe hebben we dit aangepakt en wat zijn de resultaten? 

Eindevent

Op 09 december 2022 sloten we Blijf aan Z af met een eindevent. We stelden de resultaten van onze twee interventies en het dashboard rond minder uitstroom in de zorg voor. 

Bekijk alle presentaties van op het event!

 

Event gemist? Bekijk onze aftermovie:

Gelieve marketing cookies te accepteren om deze video te bekijken.

Een blik achter de schermen tijdens het project:

Gelieve marketing cookies te accepteren om deze video te bekijken.

Klankbordgroepen

Tijdens Blijf aan Z kwam een klankbordgroep twee keer bijeen. De projectpartners stelden hun resultaten telkens voor en kregen feedback van de groep.

De klankbordgroep was een vertegenwoordiging van verschillende stakeholders: leidinggevenden van zorgteams, verpleeg- en zorgkundigen, zorgorganisaties, overkoepelende netwerken uit de zorgsector en beleidsmakers in de zorg. De deelnemers waren een weerspiegeling van de projectdoelgroep en kwamen zowel uit Vlaanderen als Nederland.

Pers

Artikel Artsenkrant: Veerkracht en positief leiderschap om uitstroom tegen te gaan.