Op ontdekking

Infobord Plaslaar

Sommige overstromingsgebieden zijn toegankelijk voor fietsers en wandelaars, hoewel ze vaak verborgen liggen in verstedelijkt gebied. Infoborden geven je uitleg over het nut en de werking van het overstromingsgebied. De natuur kan er welig en ongestoord zijn gang gaan. Overstromingsgebieden zijn dan ook een paradijs voor amfibieën, insecten en vooral watervogels zoals reigers, steltlopers, eenden en heel specifieke soorten zoals ijsvogels of oeverzwaluwen. Nog geen plannen dit weekend? Breng dan zeker een bezoekje aan één van de overstromingsgebieden in je buurt.

Voor de Jutse Plassen ontwikkelde de provincie een educatieve folder om scholieren de werking en de bezienswaardigheden van het overstromingsgebied op eigen houtje te laten ontdekken. Maar niemand is ooit te oud om te leren. Geïnteresseerd? Bekijk dan de folder hieronder of vraag hem gratis aan via mail.

Ben je meer een fietser dan wandelaar? Perfect, dan kun je nog meer ontdekken op één dag. Op onze Veleau fietsroutes leiden we je met de smartphone in de hand langs heel wat interessante waterrijke plekjes.