Al wandelend langs water

Een overstromingsgebied in je achtertuin?

Sommige overstromingsgebieden liggen misschien verborgen maar zijn wel toegankelijk voor fietsers en wandelaars. Heerlijk dus als je niet de grote massa zoekt. Infoborden geven uitleg over het nut en de werking van het overstromingsgebied. De natuur kan er welig en ongestoord zijn gang gaan. Overstromingsgebieden zijn dan ook een paradijs voor amfibieën, insecten en vooral watervogels zoals reigers, steltlopers, eenden en heel specifieke soorten zoals ijsvogels of oeverzwaluwen. Nog geen plannen dit weekend? Breng dan eens een bezoekje aan één van de overstromingsgebieden in je buurt.

Op stap langs de Jutse Plassen

Voor de Jutse Plassen ontwikkelde de provincie een educatieve folder om scholieren de werking en de bezienswaardigheden van het overstromingsgebied op eigen houtje te laten ontdekken. Maar niemand is ooit te oud om te leren... bekijk de folder hieronder.

Paradijselijk paraderen langs beken

Soms voert een wandelpad je vlak langs een beek. Ook de provincie Antwerpen heeft een paar van die beekwandelpaden. Onder de juiste weersomstandigheden wandel je zo door het paradijs!

We verzamelden een aantal wandelingen om die stukjes paradijs te ontdekken:

Ken je zelf nog een mooi pad naast een onbevaarbare waterloop? Laat het ons snel weten!