Wandelen

Evenement Uilenbos Hove

Het wandelgebied Zuidrand biedt 195 kilometer aan bewegwijzerde paden langs beken, kasteeldomeinen, forten, bossen, akkers en weides. Deze kasteeldomeinen, beekvalleien en bossen spelen een belangrijke rol als verblijfplaats en verbindingsweg voor fauna en flora. Om deze biodiversiteit te versterken en tegelijkertijd recreatie, landbouw en erfgoed toe te laten, werken we voortdurend aan de kwaliteit van de open ruimte in de Zuidrand. Ga op pad met de wandel- of fietskaart van Streekvereniging Zuidrand en provincie Antwerpen en ontdek wat het landschap van nu vertelt over vroeger.

De wandelkaart is tijdelijk gratis beschikbaar, zie onderaan deze pagina.

Wandelkaart Zuidrand 

De wandelkaart heeft heel wat moois in petto, je kan kiezen uit 26 verschillende wandelingen in Aartselaar, Borsbeek, Edegem, Hove, Kontich, Lint, Mortsel, Boechout en Wilrijk.

In de laatste versie van de kaart werden heel wat nieuwe routes opgenomen, onder andere de John Juchemwandeling in Mortsel, de Zandbergenwandeling in Kontich, de uitbreiding van het Bos- en Beemdenpad in Lint en Hove met het Laarzenpad en het Uilenbos. Daarnaast kan je ook de nieuw aangelegde paden in Hof ter Linden (Edegem), Landschapspark Frijthout (Hove) en sportpark Sneppenbos (Boechout) verkennen.

Ook de prachtige wandelingen in gemeenten Aartselaar, Borsbeek en district Wilrijk blijven sterkhouders op de vernieuwde wandelkaart.

Opmerking over de bewegwijzering of staat van het wegdek?

De Zuidrand telt vele kilometers recreatieve routes en het onderhoud ervan is een hele klus. Mogelijk is de bewegwijzering niet overal optimaal, nu deze speciale omstandigheden ons verhinderen om dit op het terrein in orde te brengen.
Geef ons een seintje via info@dezuidrand.be als je tijdens het wandelen problemen ondervindt. 

 

De wandelkaart is een samenwerking tussen provincie Antwerpen en Streekvereniging Zuidrand en kwam tot stand met medewerking van: Dauwstappers Edegem, De Sinjorenstappers, Fietsersbond Kontich, Heemkundige Kring Aartselaar, Heemkundige Kring Eugeen Goeyvaerts Lint, Natuurpunt, Pasar, Turftrappers Kontich, VMPA De Natuurgidsen Edegem, ABS, Vlaamse Overheid, Boerenbond, Kempens Landschap, KVLV-Agra, Landelijke Gilden