Groendoener

Jeugdreporters Groendoener
Kinder- en jongerenreporters testen de speelplekken voor Groendoener.
Logo Groendoener

Meer dan 200 speelplekken liggen in de Zuidrand in parken, in bossen en op pleintjes te wachten om ontdekt te worden. De verschillende speelplekken werden getest én goedgekeurd door kinder- en jongerenreporters uit de buurt. Met leuke challenges dagen ze je uit om ook op ontdekking te gaan. 

Op alle speelplekken kunnen kinderen naar hartenlust ravotten en klauteren in bomen, vinden jongeren ruimte om te chillen of filmpjes te maken en is er voldoende ruimte om gezellig samen te zijn of te genieten van het groen. Het enige wat jij nog moet doen, is uitkiezen naar waar je wil gaan. Een tip: combineer verschillende plekken al wandelend of fietsend door gebruik te maken van de trage wegen.

Bekijk de speelplekken en trage wegen op de interactieve kaart hieronder. Bij de speelplekken die groter staan aangeduid, hoort ook een filmpje met een challenge.

Om de kaart op groot scherm te bekijken, klik hier

Meer gedetailleerde PDF's met speelplekken en trage wegen per gemeente, kan je hier downloaden: 

Benieuwd naar de challenges die onze kinder- en jongerenreporters opnamen? Bekijk ze via de YouTube-playlist 'Groendoener':

Gelieve marketing cookies te accepteren om deze video te bekijken.

Het project groendoener is een samenwerking tussen het departement Leefmilieu van provincie Antwerpen, Sportpret vzw, een OpenStreetMap-België Consultent en Createlli vzw. Het project kwam tot stand met steun van Departement Omgeving van de Vlaamse Overheid. 

Het project Groendoener kadert binnen het strategisch project ‘Beleefbare Open Ruimte in de Antwerpse Zuidrand’. Provincie Antwerpen, lokale besturen, de Vlaamse Overheid, middenveldorganisaties en burgers bundelen de krachten om de open ruimte in de Antwerpse Zuidrand beleefbaar te maken met plaats voor natuur en bos, trage wegen en water, duurzame landbouw, erfgoed en ontspanning.

Kwaliteitslabels