Fietsen

Onbekend is onbemind

De Antwerpse Zuidrand is een drukbevolkt gebied dat de gemeenten Aartselaar, Boechout, Borsbeek, Edegem, Hove, Kontich, Lint en Mortsel omvat. De open ruimte strekt zich uit tot Duffel, Lier, Ranst en Wommelgem. Een prachtig gebied dat bij velen ongekend is omdat het vaak verstopt zit achter bebouwing en (spoor)lijnen.

Daar willen de provincie Antwerpen en Streekvereniging Zuidrand samen met lokale besturen, de Vlaamse Overheid, middenveldorganisaties en burgers verandering in brengen. Binnen het strategisch project ‘Beleefbare Open Ruimte in de Antwerpse Zuidrand’ maken we de open ruimte beleefbaar met plaats voor natuur, bossen, water, landbouw, erfgoed en ontspanning.

Fietskaart Zuidrand

De fietskaart bundelt vijf fietslussen die dwars door de Zuidrand lopen. Elke lus zet een ander aspect in de kijker, van de forten en kastelen over beekvalleien tot prachtige landschappen, er is voor ieder wat wils. Je kan de lussen naar hartenlust combineren om langere afstanden te fietsen.

Hieronder kan je de PDF's downloaden van de 5 verschillende fietslussen:

Praktische info

KNOOPPUNTEN

De fietslussen zijn volledig bewegwijzerd via de bekende fietsknooppunten.

MELDPUNT ROUTEDOKTER

Ontdek je een probleem tijdens je fietstocht? Is er een bordje verdwenen, beschreven of uitgerukt? Vul het meldingsformulier in op www.routedokter.be. Op diezelfde website vind je bovendien up-to-date informatie over werken of omleidingen.

MEER ZUIDRAND?

Zin om nog meer provinciale fietsroutes te ontdekken in de Zuidrand? Onze Veleau fietsroutes voeren je mee langs idyllische plekjes in de buurt van water. Ontdek ze allemaal, online, via de pagina van Veleau! Nog meer fietssuggesties, toeristische aanraders en logeertips voor de Zuidrand vind je op www.dezuidrand.be.

NAAR DE ZUIDRAND

De startpunten voor de fietslussen vind je terug op de kaart. Startpunten liggen in de nabijheid van het openbaar vervoer of in de buurt van een parking. Meer informatie over bus- en treinstations vind je op de sites van NMBS en De Lijn.

 

De fietskaart is een realisatie van provincie Antwerpen en Streekvereniging Zuidrand en werd ontwikkeld binnen het open ruimte project, in samenwerking met de leden van de werkgroep wandelen en fietsen.