Co-Adapt

Met het Interreg 2 Zeeën project 'Co-adapt', voluit Climate adaptation through co-creation, wil provincie Antwerpen samen met 12 partners nagaan wat de beste methode is om burgers te betrekken bij de maatregelen die we moeten nemen om ons aan te passen aan een veranderend klimaat en hen bewust te maken van de problematiek.

De provincie Antwerpen betrok de buurt alvast heel nauw bij het ontwerp van een overstromingsgebied aan de Laakbeek in Beerse. Het verloop daarvan kun je bekijken op de projectpagina.

De provincie hoopt op vlak van co-creatie veel te leren van deze partners:
Somerset County Council (UK), Farming and Wildlife Advisory Group SouthWest (UK), National Trust (UK), Somerset Wildlife Trust (UK), Devon County Council (UK), Open Universiteit (NL), Provincie Noord-Brabant (NL), Gemeente Vlissingen (NL), Vlaamse Landmaatschappij (BE), Permanent Centre for Environment Initiatives (FR), Boulogne Water Board (FR) en Provincie West-Vlaanderen (BE).

Via het Interreg 2 Zeeën-fonds (EFRO) krijgt het project 'Co-Adapt' een Europese subsidie van 4.408.270 euro. Daarvan wordt 277.340 euro geïnvesteerd in het project aan de Laakbeek in Beerse.

Meer info: https://co-adapt-water.eu/