Wat kan je doen met de kaart?

Begrijp het landschap en help het mee in stand te houden

De landschapskaart leert je welke elementen het landschap bijzonder maken en helpt je het landschap beter te begrijpen, te beschermen en te herwaarderen. En natuurlijk kan je er ook gewoon op uit trekken, op zoek naar al dat bijzonders. 

landschap met vergeten linies klein

Voor iedereen met interesse voor het landschap

De landschapskaart is er voor iedereen die geïnteresseerd is in het landschap, of het nu professioneel, als student of in de vrije tijd is. Vraag je je af waar die waterloop in je straat heen loopt of vandaan komt, waarom die bunkers in die akker staan? De antwoorden op deze vragen en nog veel meer vind je in de landschapskaart.  

Voor studie, advies en beheer

Ben je student en maak je een terreinstudie, dan vind je ongetwijfeld heel wat info over je gebied in de landschapskaart. Moet je als ambtenaar advies verlenen of ben je terreinbeheerder, dan heb je met de landschapskaart meteen een idee van de landschappelijke impact van een project. 

Of gewoon om van het landschap te genieten

Maar ook als recreant met een hart voor landschap kan je met de landschapskaart een en ander aanvangen. Wil je weten of er oude bossen op je fietsroute liggen, welk bouwkundig erfgoed er in de buurt te zien is, ook dat vind je op de landschapskaart. En ook als je gewoon eens wil weten wat voor bijzonders er in de buurt van je woning er te vinden is, of hoe die beek waar je elke dag langs fietst nu eigenlijk heet, kan je eens op de kaart gaan kijken.