Restaurants en zithoeken

kinderen in het restaurant
kinderen in het restaurant

Restaurants

De restaurants zijn enkel toegankelijk als je in het Vormingscentrum verblijft. Voor alle maaltijden kun je terecht aan de zelfbedieningstoog.

Er zijn drie restaurants met in totaal een capaciteit van 348 plaatsen:

 • Resto 1: 208 plaatsen
 • Resto 2: 48 plaatsten
 • Resto 3: 80 plaatsen

De plaatsen in het restaurant worden verdeeld in functie van de grootte van je groep, het aantal groepen dat op dat moment in het Vormingscentrum verblijft en de maaltijd die je gekozen hebt.

Basisformules

Standaard kun je kiezen uit een ontbijt, middagmaal en avondmaal:

 • Ontbijt (van 8-9.30 uur):
  je kunt in het ontbijtbuffet kiezen uit onder andere brood, cornflakes, charcuterie, yoghurt, koffie, thee en water.
  Het aantal aangerekende ontbijten bij een internaatsverblijf is minimaal gelijk aan het aantal overnachtingen. Uitzonderingen kunnen enkel door de directie worden toegestaan.
 • Middagmaal (van 12 tot 13 uur):
  het middagmaal bestaat uit een voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht. Koffie, thee en water zijn eveneens inbegrepen.
 • Lichte lunch (van 12 tot 13 uur):
  de lichte luch kun je bestellen als alternatief voor een volledig middagmaal en bestaat uit een broodje met charcuterie, kaas en een kommetje sla van de saladbar. Je kunt ook een versie met soep bestellen.
 • Avondmaal (van 17.30-19 uur):
  het avondmaal is standaard een snack met brood en beleg. Enkele voorbeelden: gehaktballetjes met krieken, spaghetti,  loempia's, hotdogs, kaaskroketten, worstenbroodjes,...
de prijzen van de maaltijden kun je nalezen in onze tarievenbrochure.
kinderen eten middagmaal
Kinderen eten in het restaurant

Speciale culinaire wensen

 • Vegetarische maaltijden:
  in plaats van het standaard middag- en avondmaal kun je steeds een vegetarisch alternatief bestellen. Je moet deze wel minstens een week vooraf schriftelijk aanvragen, maar er is geen meerprijs aan verbonden.
 • Dieetmaaltijden:
  diëten zijn eveneens mogelijk, maar ook deze moet je vooraf bestellen. Hieraan is wel een meerprijs verbonden. Neem een kijkje in onze tarievenbrochure voor meer info over de prijzen. Diëten bespreek je bij voorkeur vooraf met de coördinator catering.
 • Dinners:
  wil je ’s avonds een warme maaltijd nuttigen? Dat kan, maar dan betaal je wel een supplement.
 • Recepties en speciale maaltijden:
  hiervoor neem je best contact op met onze cateringmanager.

Voor meer info over andere speciale cateringformules op maat en de tarieven ervan kun je terecht in onze tarievenbrochure en bij onze cateringmanager. We willen je wel vragen om dit minstens zes weken voor begin van je verblijf te doen.

Praktische afspraken

 • Polsbandjes en jetons:
  wij werken met een systeem waarbij elke gast in internaatsverband een polsbandje moet dragen en elke externaatsgast bij iedere maaltijd in het restaurant een jeton moet afgeven. De groepsverantwoordelijke ontvangt de jetons en bandjes aan het begin van elk verblijf en staat in voor de verdeling ervan.
 • Eigen drank en voedsel:
  als groepsverantwoordelijke ben je verplicht te melden of jij of derden dranken of voedingswaren meebrengen. Onze directie zal dan een compensatiebedrag aanrekenen in de vorm van een verhoging van de zaalhuur en eventueel een toeslag voor het gebruik van een cateraar. Als we een inbreuk vaststellen op deze bepaling rekenen we automatisch het toepasselijke compensatiebedrag aan.

Zithoeken

Verspreid over het gebouw en de binnentuinen zijn er verschillende praat- en zithoeken waar je in een ongedwongen sfeer kunt napraten of in kleine groep kunt overleggen.