Wandelroute Ekeren - 12 km

Bloeiend koninginnenkruid in Ekeren.
Koninginnenkruid

Oude Landen biedt je 100 ha aan spontaan ontwikkelde natuur, middenin een stedelijk gebied.

De Bospolder was vroeger – zoals de naam verklapt – poldergebied. Vandaag vind je er graslanden, ruigten, bos en moeras, afgewisseld met ondiepe plassen.

Tussen beide grotere groengebieden in, wandel je onder andere in het recent aangelegde Rozemaaipark waar de Donkse Beek opnieuw ruimte krijgt, en Hof De Bist, een openbaar park met een bosgedeelte. Deze wandelroute kan tijdens natte periodes drassig zijn, laarzen of waterdicht schoeisel zijn dan aanbevolen.

Gebruik je graag de wandelwebsite van RouteYou? Dan vind je de Groen Kruis-wandeling in Ekeren op deze RouteYou-pagina.

Je kunt de wandeling ook downloaden als gpx-bestand. Hiermee volg je je route 'live' tijdens het wandelen, via gps. Een gpx-bestand gebruik je op je smartphone of op je gps-toestel. Je moet hiervoor wel een speciale app of software installeren die het gpx-bestand kan lezen. Sommige apps geven enkel de route weer, andere apps hebben ook echte spraaknavigatie.

Enkele mogelijke apps: 

Opgelet: Afhankelijk van de gebruikte kaart en instellingen van de app die je gebruikt zijn er mogelijk kleine afwijkingen in de aangeboden route, waardoor deze een beetje zal verschillen van de routebeschrijving. Dit wijkt nooit veel af van de oorspronkelijke route.

Logobalk Groen Kruis partnerschap