Wandelroute Schilde - 10,5 km

De Zwanebeek in Schilde

Vallei Klein Schijn is een prachtig, mooi meanderend en vooral groot samenhangend gebied, met heel wat kwaliteiten. Water is hier alomtegenwoordig.

In Wijnegem heb je nog een stuk landelijk karakter, met zelfs een wijngaard. In Schilde geniet je van de grote kasteeldomeinen via een netwerk van trage wegen. In deze groene ‘bakermat van de villabouw’ is ook de Vallei Klein Schijn absoluut het ontdekken waard. Tussen de wegen van het woongebied vind je trage wegen, die je een blik geven op het valleigebied. 

Gebruik je graag de wandelwebsite van RouteYou? Dan vind je de Groen Kruis-wandeling in Schilde op deze RouteYou-pagina.

Je kunt de wandeling ook downloaden als gpx-bestand. Hiermee volg je je route 'live' tijdens het wandelen, via gps. Een gpx-bestand gebruik je op je smartphone of op je gps-toestel. Je moet hiervoor wel een speciale app of software installeren die het gpx-bestand kan lezen. Sommige apps geven enkel de route weer, andere apps hebben ook echte spraaknavigatie.

Enkele mogelijke apps: 

Opgelet: Afhankelijk van de gebruikte kaart en instellingen van de app die je gebruikt zijn er mogelijk kleine afwijkingen in de aangeboden route, waardoor deze een beetje zal verschillen van de routebeschrijving. Dit wijkt nooit veel af van de oorspronkelijke route.

Logobalk Groen Kruis partnerschap