Wandelroute Wijnegem - 15,5 km

De Oude Linde in het Wijnegempark.
De eeuwenoude linde in het park van Wijnegem.

Je ontmoet oude kasteelparken, trekt door grote open ruimtes met professionele landbouw en ecologisch waardevolle bolle akkers, loopt langs mooi meanderende waterlopen, openbare parken en verborgen natuurplekjes. Je wandelt onder meer in het park van Wijnegem, waar je een eeuwenoude linde kan terugvinden; natuurgebied Beemdkant, een stukje Schijnvallei waar de natuur weer de bovenhand heeft genomen; het oude boslandschap van Ertbrugge, het Gemeentepark van Schoten en het Wijtschot, dat vooral bestaat uit jong bos, met eiken, linden en andere inheemse boomsoorten. De vele bessenstruiken vormen een eetfestijn voor heel wat vogels. Hier en daar kruis je ook drukkere, bebouwde zones.

Gebruik je graag de wandelwebsite van RouteYou? Dan vind je de Groen Kruis-wandeling in Wijnegem op deze RouteYou-pagina.

Je kunt de wandeling ook downloaden als gpx-bestand. Hiermee volg je je route 'live' tijdens het wandelen, via gps. Een gpx-bestand gebruik je op je smartphone of op je gps-toestel. Je moet hiervoor wel een speciale app of software installeren die het gpx-bestand kan lezen. Sommige apps geven enkel de route weer, andere apps hebben ook echte spraaknavigatie.

Enkele mogelijke apps: 

Opgelet: Afhankelijk van de gebruikte kaart en instellingen van de app die je gebruikt zijn er mogelijk kleine afwijkingen in de aangeboden route, waardoor deze een beetje zal verschillen van de routebeschrijving. Dit wijkt nooit veel af van de oorspronkelijke route.

Logobalk Groen Kruis partnerschap