Wandelroute Merksem - 12 km

Waterloop in het Bouckenborghpark in Merksem.

Met deze wandeling verken je de uithoeken van het Bouckenborghpark, het netwerk van parken in het centrum ('Groen Hart', met o.a. het Runcvoortpark), de zone naast de E19 die wordt omgetoverd tot Ringpark Groenendaal, pittoresk poldergebied, een landschap van volkstuintjes en de omgeving van het Fort van Merksem. En dat alles terwijl je maar twee keer even kort de drukke Bredabaan moet oversteken. Merksem is groener en attractiever dan je dacht!

Gebruik je graag de wandelwebsite van RouteYou? Dan vind je de Groen Kruis-wandeling in Merksem op deze RouteYou-pagina.

Je kunt de wandeling ook downloaden als gpx-bestand. Hiermee volg je je route 'live' tijdens het wandelen, via gps. Een gpx-bestand gebruik je op je smartphone of op je gps-toestel. Je moet hiervoor wel een speciale app of software installeren die het gpx-bestand kan lezen. Sommige apps geven enkel de route weer, andere apps hebben ook echte spraaknavigatie.

Enkele mogelijke apps: 

Opgelet: Afhankelijk van de gebruikte kaart en instellingen van de app die je gebruikt zijn er mogelijk kleine afwijkingen in de aangeboden route, waardoor deze een beetje zal verschillen van de routebeschrijving. Dit wijkt nooit veel af van de oorspronkelijke route.

Logobalk Groen Kruis partnerschap