Provincie Antwerpen start met aanleg fietsostrade F105 Herentals-Balen tussen Geel en Mol

publish date
16.09.2019

Begin oktober start de aannemer met de aanleg van de fietsweg tussen de Heistraat in Geel en de Merelstraat in Mol. Hiermee realiseert de provincie Antwerpen alweer ruim 5 kilometer van de fietsostrade F105 Herentals-Balen. De kostprijs van deze aanleg bedraagt 3 miljoen euro.

 

De werken aan de fietsostrade F105 Herentals-Balen draaien op volle toeren. Tijdens het weekend van 7 september schoof aannemer Mols nv nog een fietstunnel onder spoorlijn 15. Ondertussen werkt aannemer Colas-Noord nv naarstig verder met de aanleg van de fietsweg tussen de Langstraat en Rauwelkoven in Geel. En begin oktober staat de aanleg van het deel tussen de Heistraat in Geel en de Merelstraat in Mol op de planning. Een project van 3 miljoen euro.

Van Heistraat in Geel tot Merelstraat in Mol

Begin oktober start de aannemer met deze werken. Tijdens deze werken is geen omleiding voorzien. Het vrachtverkeer maakt gewoon gebruik van de bestaande wegen. Op kruispunten en spooroverwegen zijn wel verkeersborden voorzien om de weggebruiker attent te maken op het werfverkeer.

Infomarkt

Op donderdag 19 september 2019 organiseert de provincie Antwerpen een infomarkt in zaal Loana in Geel. Tussen 17 en 20 uur licht de provincie Antwerpen er de werken toe, hoe die precies verlopen en geeft de timing mee. Je krijgt er niet alleen concrete informatie, maar ook de kans om vragen te stellen aan de projectleiders van de provincie Antwerpen.