Ruimte voor ondernemen Arendonk

Momenteel zit het project nog in de onderzoeksfase. We selecteerden drie plekken in Arendonk om in detail te bekijken. Zo bestuderen we de mogelijkheden voor de bedrijven in Schotelven, ter hoogte van de Doe-het-zelfzaak Hubo, en onderzoeken we hoe het woonuitbreidingsgebied De Daries een brug kan vormen tussen werken, wonen, publieke ruimte en de schoolomgeving, midden in het centrum van Arendonk. Het bestaande bedrijventerrein Hoge Mauw betrekken we in een volgende fase ook nog.

Schotelven en De Daries

Alvorens plannen te tekenen voor Schotelven en De Daries vroegen we de mening en visie van de buurtbewoners en betrokkenen. Voor Schotelven onrganiseerden we een workshop op dinsdag 26 september 2023 en voor de Daries op donderdag 28 september 2023. Download hieronder het verslag van beide workshops.

Deze verslagen waren anderhalve week online beschikbaar voor mensen die lieten weten graag mee te schrijven aan de buurtnota. Ze konden opmerking en suggesties voor het aanpassen van de nota geven. Nadien stuurden we de nota’s naar alle beschikbare mailadressen van deelnemers om te vragen naar nog meer opmerkingen en verbeteringen. We pasten de tekst zonder waardeoordeel aan volgens de ontvangen reacties. De deelnemers verschillen sterk van mening. Daardoor bevat de tekst van de buurtnota's op verschillende plaatsen tegenstrijdigheden. In de huidige verkenningfase is dat zeer waardevol. De teksten zijn geen weergave van een consensus vanuit de buurt. De buurtnota's zijn ook niet de mening van de provincie of de gemeente. 

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in op de nieuwsbrief over dit onderzoek via onderstaande knop. Je ontvangt een eerste mailtje om je inschrijving te bevestigen. Daarna ontvang je regelmatig nieuws over de evolutie van dit project. Door je in te schrijven, verklaar je je akkoord met de privacyverklaring van de provincie Antwerpen.