Het nieuwe dienstencentrum en omgeving

publish date
13.01.2015

Architecte Ilse Creemers van de Provincie Antwerpen voorziet een passiefgebouw met groendak, aan de buitenkant afgewerkt met een houten gevelbekleding en een luifel om onder te schuilen.
Duurzaamheid en milieuzorg staan centraal in het ontwerp. Op het dak van het centrum liggen bovendien zonnepanelen. Verder wordt voor het poetsen en spoelen van toiletten regenwater gebruikt.

Het dienstengebouw is speels qua ontwerp en uitzicht. Door het passend gebruik van natuurlijke bouwmaterialen en de speelse lijnvoering van de daken, wordt geen contrast gevormd met de natuurlijke omgeving. Bezoekers die bij het gebouw toekomen, zullen deze open ruimte als één grote groene en lichte ontvangstkamer ervaren.

Het onthaalgebouw
De site in vogelperspectief
De toegangsdreef
De parking