Neteland

Van eikenberkenbos tot moeras

Het Neteland herbergt een rijkdom aan biotopen. Elk biotoop heeft zijn eigen bewoners. Zo gonst het in en om de vijver van bedrijvigheid. Vraatzuchtige libellenlarven liggen op de loer om onschuldige dikkopjes te verschalken.

Wandelen en fietsen

Zin in een wandel- of fietstocht tussen de velden en langs het water? Trek je wandelschoenen aan of spring op je fiets en volg de Netedijk tussen Duffel en Lier. Je komt vanzelf langs domein Neteland en kunt dan even stoppen om dit gebiedje te voet te verkennen.

Fietsknooppunt 31 bevindt zich nabij het Neteland.

Pauzeren in het groen

Ben je met de fiets onderweg op de Netedijk tussen Duffel en Lier? Neem dan een pauze ter hoogte van het PIME, Provinciaal Instituut voor Milieu Educatie. De tuin van dit milieu-educatief centrum is een onderdeel van domein Neteland en is alle dagen vrij toegankelijk. Geniet van de rijkdom aan biotopen en levensvormen. Heb je je picknick bij? Zet je gerust aan één van onze tafels.

Je bent heus niet de enige die hier komt pauzeren in het groen! Vogels op trektocht vinden deze groene strook de ideale plek om op krachten te komen. Er groeien hier immers heel wat bessendragende struiken zoals vlier, sleedoorn, Gelderse roos, ...  Die zijn erg in trek tijdens de voorjaars- en najaarstrek.

Bezoekerscentrum

Midden in het Neteland bevindt zich het PIME, Provinciaal Instituut voor Milieu-Educatie. Dit educatief centrum richt zich naar onderwijs. Leerlingen uit het lager en secundair onderwijs kunnen er deelnemen aan kwaliteitsvolle educatieve programma's over natuur, milieu en duurzame ontwikkeling.

De kantoren van het PIME zijn op weekdagen geopend van 8.30 tot 16.30 uur. Tijdens de openingsuren kun je er terecht voor een sanitaire stop. Het Neteland en de educatieve tuin van het PIME zijn vrij toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang.

In de tuin kun je even uitrusten op een bankje of gebruik maken van de picknicktafels.