Vrijbroekbier Kruipend Moerasscherm

publish date
10.06.2022

Kruipend Moerasscherm is een trippel van hoge gisting, 8,5% sterk. We hebben gekozen om geen klassieke tripel te maken. Het is een zacht zoete tripel met een fruitige toets. Het is een goud gele tripel met een mooie schuimkraag. De geur gaat direct verklappen dat er met drie hoppen is gespeeld. Door het gebruik van deze hoppen krijgen we een aangename fruitige geur, maar nog belangrijk is de smaak. Het gaat over een mengeling van bloedappelsien, citrus en tropisch fruit. Zelfs bij de afdronk is het nog genieten van deze tropische toets. Ideaal om te drinken op een zomers terrasje met een hapje. Wie weet krijg je misschien zin in nog eentje.

Waarom een parkbier? Waarom niet! Tussen de Vrijbroek collega’s zijn er een paar bierexperten, en nog meer bierliefhebbers. Omdat elk talent en passie van onze collega’s gezien en ingezet mag worden, stampen we af en toe een projectje uit de grond. Zoals parkbier. Deze trippel kwam tot stand dankzij parkmedewerkers/levensgenieters en is gebrouwen door een lokale kleinschalige brouwerij Sweynbeer. In januari 2020 zijn de eerste ideeën besproken geweest. Het brouwproces is gestart in november 2021. In mei 2022 zit de eerste 200 liter bier in de flessen. Je kan Kruipend Moerasscherm voor de eerste keer proeven dit weekend op het grootste zomerterras van Mechelen: Bar BROEK.

Vrijbroekbier
Vrijbroekbier in het glas met flesje

Vanwaar de naam 'kruipend moerasscherm'?

Kruipend Moerasscherm (Helosciadium repens) is een zeldzaam plantje dat zich op en top voelt in ons park. Het is familie van de selder en bloeit met fijne witte schermbloempjes in juli. De redelijk vochtige, kort gemaaide grasperken (zoals in de Rozentuin) vormen de ideale standplaats voor dit plantje. Het Vrijbroekpark is de grootste groeiplaats van deze zeldzame plant in Vlaanderen. Bijna elke bezoeker betrad het al eens met de voeten zonder het te weten. Daarom verdient het meer aandacht! Benieuwd of jij het bij een volgend parkbezoek zal ontdekken!

Waar kan je het parkbier kopen?

Het bier kan je vortaan kopen in het bezoekerscentrum van het Vrijbroekpark tijdens de openingsuren. In een mooie cadeauverpakking met een speciaal glas erbij of enkele flesjes apart. Het bier kan je ook proeven in een van de tavernes van het park, en natuurlijk tijdens de komende evenementen: theaterfestival BROEK 10-12 juni, Koor in het park op zondag 26 juni, 60 jaar dahlia feest op zaterdag 20 augustus en andere.