In 2023 écht wat meer buitenkomen in de natuur?

publish date
07.02.2023

Geniet deze lente van het groen in je buurt via de GroenZoeker. Deze website is dé referentie voor iedereen die op zoek is naar kleinschalige natuur op wandel- of fietsafstand van huis. Onlangs werd een hele hoop nieuwe informatie toegevoegd waardoor de GroenZoeker nog meer kan en nog gebruiksvriendelijker is.

Zoek je een groene speelplek in de buurt die nog niet bekend is bij je kinderen? Op welke picknickbanken kan je uitrusten tijdens je fietstocht? Zoek je een looproute om je goede voornemens nu écht waar te maken? Wil je eind februari de trekvogels terug in ons land verwelkomen? Zoek je tijdens een uitstap een hondenweide waar je trouwe viervoeter zich kan uitleven?

Er wordt voortdurend gewerkt aan de GroenZoeker. Zo kan je sinds kort op het platform zien:

👉 met welk vervoersmiddel je gemakkelijk tot park of natuurgebied geraakt. Met de fiets, trein, tram, bus, auto of boot? Aan jou de keuze!

👉 Waar er hondenlosloopzones zijn in onze provincie.

👉 Waar er groene speelplekken in de buurt zijn.

👉 welke andere nuttige zaken er in de buurt van het gebied zijn zoals horeca, toiletten, drinkfonteintjes en laadpunten voor je elektrische fiets. 

👉 Leerkrachten kunnen een overzicht terugvinden van de mogelijke buitenleerplekken in onze provincie. 

👉 Vogelspotters kunnen dan weer zien welke soorten er recent werden gespot in een bepaald gebied, vogelkijkhut of vogelkijkhotspot, dankzij een link met Waarnemingen.be.

 

Dankzij de koppeling met 'Uit in Vlaanderen' geeft GroenZoeker bovendien ook tips over wat er de komende tijd allemaal te doen is in onze groene provincie. Start to imker, een uilenwandeling, buitenspeelkampen, een snoeicursus? Check onze kalendertips

Benieuwd waarvoor jij de Groenzoeker kan gebruiken? Verken dan zeker eens de kaart. Wil je wat meer info over wat je op de kaart vindt? Op de website van de Groenzoeker lees je een woordje uitleg bij de opgenomen items.