Winnaars fotowedstrijd glastuinbouw

14.09.2021

De winnaars van de fotowedstrijd glastuinbouw zijn gekend! Uit de inzendingen van 36 kandidaten werden 4 winnaars gekozen. De winnende foto's kan je hieronder bewonderen. Knappe architectuur gecombineerd met fris groen en hevig fuchsia, glastuinbouw werd door de deelnemers zeer mooi in beeld gebracht.

Winnende foto's

Winnaars Lien Vlaminckx, Alix Temmerman (Pics.by.Alix), Christel Schoepen en Johan Weesie ontvingen ondertussen hun mooie prijs. Hieronder serveren we de winnende foto's.

Winnaars categorie mooi glaslandschap en biodiversiteit

Winnaars categorie mooi glaslandschap en biodiversiteit zonder bijschrift

Van links naar rechts, van boven naar onder:
Danny Maesen (Viersel) - Lucas Muylaert (Borsbeek) - Johan Weesie (Nederland) - Phetcharawen Dethmingboun (Antwerpen)

Winnaars categorie water en energie

Winnaars categorie water en energie zonder bijschrift

Van links naar rechts, van boven naar onder: Alix Temmerman alias Pics.by.Alix (Hove) - Rudi Rombouts (Merksplas) - Christel Schoepen (Sint-Katelijne-Waver)

Winnaars categorie de teelt

Winnaars categorie de teelt zonder bijschrift

Van links naar rechts, van boven naar onder: Rudi Rombouts (Merksplas) - Alix Temmerman alias Pics.by.Alix (Hove) - Alix Temmerman alias Pics.by.Alix (Hove) - Johan Weesie (Nederland)

Winnaars categorie tuinders

Winnaars categorie tuinders zonder bijschrift

Van boven naar onder: Lien Vlaminckx (Broechem) - Chelsey Kenis van Primato (Putte) - Jozef De Weerdt (Onze-Lieve-Vrouw-Waver)

Sector onder druk

Glastuinbouw? Tuinbouw onder glas? Serreteelt? Groente-, fruit- en sierplantenproductie? Serres! Zelfs de naam van deze sector roept vaak vraagtekens op. Hoewel bijna 43% van het Vlaamse serre-areaal op het grondgebied van provincie Antwerpen staat, blijft deze sector voor velen onbekend. Deze fotowedstrijd liet het brede publiek kennismaken met de diverse innovatieve technieken waar deze sector mee werkt. De thema’s waar deze fotowedstrijd op inzette, zijn niet toevallig de thema’s waar de provincie Antwerpen in haar glastuinbouwbeleid extra aandacht aan besteedt:

Mooi glaslandschap en biodiversiteit

Provincie Antwerpen draagt landschappelijke inkleding van land- en tuinbouwbedrijven hoog in het vaandel. Elke professionele land- of tuinbouwer kan dan ook gratis een beroep doen op een landschapsarchitect, die voor het bedrijf een landschapsintegratieplan op maat opmaakt.

Water en energie

Wie verduurzaming van de glastuinbouw zegt, zegt inzetten op energiebesparing en waterbeschikbaarheid. Provincie Antwerpen zet zijn schouders onder diverse projecten die bijdragen aan een klimaatneutrale sector met een permanente en duurzame watervoorziening.

De teelt

Diversiteit is troef in een robuust ondernemingslandschap. Provincie Antwerpen zet dan ook actief in op het ondersteunen van een breed gamma aan bedrijven met elk hun eigen teelt.