Skip to main content

Meer en beter bos? De Bosgroepen staan voor je klaar

Een plek van rust en ontspanning, een thuis voor dieren en planten, leveranciers van hout … bossen bieden niks dan voordelen. Meer dan 60.000 ha bos in Vlaanderen is in handen van boseigenaars. De Bosgroepen ondersteunen hen en geven advies voor een duurzaam bosbeheer.

Of je nu een gemeente of een privéboseigenaar bent, een school of vereniging die de mogelijkheden voor bebossing wil bekijken, de Bosgroepen staan voor je klaar en ondersteunen je bij een duurzaam beheer van het bos en bij het creëren van extra bos. Maak kennis met de taken en werking van een Bosgroep.

Meer dan ooit werken voor lokale besturen

In het kader van het bosuitbreidingsplan 'Meer bos voor Vlaanderen!' werden de Bosgroepen hét aanspreekpunt voor lokale besturen. Contacteer de medewerker bosuitbreiding van jouw Bosgroep om de mogelijkheden te bespreken voor jouw stad of gemeente.

Benieuwd hoe een bebossingstraject loopt? Ontdek het stappenplan A(dministratie) tot Z(orgeloos beheer).

Of laat je inspireren en lees hoe andere gemeenten hun beleidsdoelstellingen realiseren door te investeren in bos.

In de provincie Antwerpen zijn drie Bosgroepen actief, hun contactgegevens kan je hier vinden.

Gerelateerd aanbod

  • Opname en presentatie webinar bosuitbreiding Provincie Antwerpen en de Antwerpse Bosgroepen informeerden de lokale besturen op hun grondgebied over de werking en mogelijkheden van bosuitbreiding. Herbekijk de opname en de presentatie.
  • Beter klimaat wereldwijd ​Veel lokale besturen delen het engagement van provincie Antwerpen voor een beter klimaat en meer duurzaam bos, in de eigen regio en wereldwijd.
  • Bebossen ​De Bosgroepen helpen je van A tot Z bij de aanplanting van een bos.