Motorrijder - recyclageopleiding defensief en proactief rijden, motorbeheersing in een stedelijke omgeving

Erkenningsnummer 3629

Doelgroep

Je bent lid van het operationeel kader van de geïntegreerde politie en rijdt met een dienstmotorfiets. Voor motorrijders is het noodzakelijk om op regelmatige basis een aantal praktische vaardigheden terug in te oefenen.  

Beginsituatie

Je bent in het bezit van rijbewijs categorie A of een rijbewijs dat geldig is verklaard voor het besturen van een motorfiets. Je bent in het bezit van het brevet: motorrijder, rijden in een stedelijke omgeving (176 lesuren).

Je hebt beschermende motorkledij: laarzen, broek, vest, handschoenen en een helm bij. Je hebt een dienstmotorfiets ter beschikking.

Bijkomende afspraken

Je meldt je aan om stipt 8:15 uur. Je kan je enkel inschrijven via de bevoegde HRM-dienst en enkel met het vaste inschrijvingssjabloon.

Programma

Je leert met specifieke omstandigheden in stedelijke omgeving omgaan: tramsporen, kasseien, file, verschillende wegbedekkingen, enz. Je gaat inspelen op de risico’s en andere weggebruikers die een politiemotorrijder tegenkomt in een stedelijke omgeving. Je kunt rekenen op een intensieve begeleiding: één docent per twee cursisten.

Aantal deelnemers

maximum 4

Meer info?