Tip: Tentoonstelling Dichter Wonen, Ruimer Leven

publish date
10.11.2015
Dichter Wonen, Ruimer Leven © Ar-tur

De tentoonstelling DICHTER WONEN, RUIMER LEVEN brengt het resultaat van het ontwerpend onderzoek uitgewerkt door masterstudenten aan de opleiding architectuur van de Universiteit Antwerpen.

Negen projecten tonen dat verdichting meer kan betekenen dan enkel een toename van de bewoning. Ze vertrekken vanuit de ambitie een meerwaarde te creëren voor de kavel, de wijk en de regio. Onder andere het omgaan en inrichten van de leegte, omgaan met nieuwe woonmodellen en het zoeken naar collectiviteitswinsten zorgen voor die meerwaarde. Het onderzoek van de universiteit Antwerpen kadert in het WoonLabo.

Op 12 november is de uitgewerkte tentoonstelling te bezoeken tijdens het officiële bezoekmoment in de kerk Sint-Jozef-Arbeider in Vosselaar. Vanaf 19.00 uur gaan de deuren open en om 19.30 uur start de officiële verwelkoming. Na de verwelkoming is het mogelijk een wandeling te maken doorheen de tentoonstelling.
Iedereen die interesse heeft is welkom. Nadien zal de tentoonstelling toegankelijk zijn op uitnodiging van de partners in het WoonLabo of op vraag van geïnteresseerden.
 

Praktische gegevens

Bezoekmoment tentoonstelling ‘DICHTER WONEN, RUIMER LEVEN’
Kerk Sint-Jozef-Arbeider, Sint-Jozefstraat (naast gemeentelijke basisschool Heieinde), 2350 Vosselaar
Donderdag 12 november 2015

Programma:
- 19.00 uur Opening deuren
- 19.30 uur Officiële verwelkoming door Stadsregio Turnhout en Universiteit Antwerpen
- 19.45 uur Toelichting studenten Universiteit Antwerpen
- 20.10 uur Afsluitend woord Stadsregio Turnhout
- 20.15 uur Ontdek de tentoonstelling


Meer info?

www.stadsregioturnhout.be en www.ar-tur.be