Mooie opkomst voor expo Modellenwerk

publish date
12.11.2014
???module.newsItem.label.themes???
Bezoeker bekijkt een maquette tijdens de tentoonstelling 'Modellenwerk'

Het Architectuurarchief bracht voor de tentoonstelling ‘Modellenwerk’ enkele prachtige Antwerpse maquettes samen uit de 19de en 20ste eeuw. Hiervoor vulden we de eigen collectie aan met bruiklenen uit privéverzamelingen en andere archiefinstellingen. Onder meer de Boerentoren, de Hogere Zeevaartschool en de Arenbergschouwburg kwamen aan bod. Ook enkele gebouwen die nooit gebouwd werden of de strijd tegen de vernieuwing verloren kwamen aan bod. De tentoonstelling opende tijdens Open Monumentendag op 14 september en sloot anderhalf maand later op 2 november.

Positieve reacties

Bij de meer dan 4.000 bezoekers vielen ook heel wat positieve reacties te noteren. In het gastenboek riepen bezoekers onder andere op om van Modellenwerk ‘een vaste tentoonstelling te maken’ en het pand in de Gildekamersstraat ‘spoedig een nieuwe invulling te geven.’ Reacties waar we vanzelfsprekend bijzonder fier op zijn!

Infobrochure

Wie de expo toch miste of wie nog wil nagenieten, kan de mooi gedocumenteerde en geïllustreerde infobrochure hieronder downloaden en nog eens nalezen.

Bedankt iedereen!