Doe mee aan de #Europabijons zomerwedstrijd

publish date
03.08.2021

De EU investeert heel wat in de provincie Antwerpen, maar we zijn ons daar niet altijd bewust van. Daarom organiseert Europa Direct Provincie Antwerpen in augustus voor het tweede jaar op rij de #Europabijons-fotowedstrijd. Raad jij op welke 12 locaties de foto's genomen zijn? Dan maak je kans op leuke prijzen: een Europataart, een streekproductenmand of zelfs een knalblauwe Europafiets.

Vorig jaar namen bijna 2000 mensen deel aan de fotowedstrijd. Om nog meer inwoners de kans te geven een leuke prijs te winnen, herhaalt de Provincie Antwerpen ze deze zomer, met 12 nieuwe locaties. “Al die locaties houden op een of andere manier verband met een Europees project. Met deze wedstrijd willen we onze inwoners op een laagdrempelige manier laten zien wat er allemaal met Europese steun gerealiseerd wordt in onze provincie. Dat is heel wat en heel divers: van bruggen voor fietsostrades en de vergroening van bedrijventerreinen tot de promotie van streekproducten of duurzaam bouwen. De investeringen van de EU in de provincie Antwerpen hebben wel degelijk een invloed op het leven van ons allemaal,” verklaart gedeputeerde voor Europese Samenwerking Kathleen Helsen.

Lekkere prijzen

De wedstrijd loopt van 2 tot en met 27 augustus. Elke maandag, dinsdag en woensdag plaatst Europa Direct provincie Antwerpen om 9 uur 's ochtends een foto online op haar Facebookpagina (www.facebook.com/EDAntwerpen). In de loop van de dag volgen er nog twee tips. Iedereen die kan raden waar de foto genomen is, maakt kans op een leuke – en lekkere – prijs. Op basis van een schiftingsvraag wordt een dagwinnaar gekozen. Die dagwinnaar krijgt een Europataart en een goedgevulde streekproductenmand. Bovendien wordt aan het einde van de zomer onder alle deelnemers met een goed antwoord een Europafiets verloot.