Wat vond Aaliyah van haar stage bij ED?

publish date
22.05.2023

Van 27 februari tot 21 april 2023 liep de 25-jarige Aaliyah stage bij Europa Direct. Als studente communicatiewetenschappen en digitale media op de Europese context aan de Vrije Universiteit Brussel kon Aaliyah zowel haar professionele vaardigheden als haar persoonlijke groei ontwikkelen. Ontdek hoe Aaliyah's stage-ervaring haar heeft geholpen om deze doelen te bereiken.

Waarom koos je voor Europa Direct als stageplaats?

Als masterstudent communicatiewetenschappen en digitale media, met een focus op de Europese context, is Europa Direct een bijzonder relevante keuze voor mij. Door de focus op Europa sluit deze stage perfect aan bij mijn studie.

Waar heb je onze stageplek gevonden?

Ik heb de stageplek gevonden via student.be, de ultieme bestemming voor studenten die op zoek zijn naar de ideale baan, stage of studentenjob.

Kende je Europa Direct al?

Nee, ik was nog niet bekend met Europa Direct.

Wat heb je geleerd tijdens deze stage?

Ik heb tijdens deze stage heel veel geleerd over communicatie, met name op het gebied van sociale media. Zo heb ik bijvoorbeeld geleerd hoe je video's moet bewerken via Canva, infographics moet maken en persberichten moet schrijven. Daarnaast heb ik veel geleerd over de Europese Unie in het algemeen.

Welke taken vond je het fijnst om te doen?

Ik vond het leuk om me bezig te houden met sociale media en digitale media in het algemeen, en om meer te leren over de Europese Unie. Ook vond ik het fijn om ter plekke bezig te zijn met Europese Unie.

Wat vond je het moeilijkst of minder leuk?

Persberichten schrijven vond ik persoonlijk minder leuk, omdat dit meer in de buurt kwam van journalistiek. Maar ik ben blij met de ervaring die ik heb opgedaan.

Wat vond je het hoogtepunt van je stage?

Het hoogtepunt van mijn stage was de goede band die ik heb opgebouwd met mijn collega's. Tegen het einde van mijn stage kende ik iedereen en wist ik wat ik moest doen, wat het heel fijn maakte. In het begin moest ik alles nog leren.

Hoe ga je deze ervaring in de toekomst nog kunnen gebruiken?

De ervaring die ik tijdens deze stage heb opgedaan, zal zeker relevant zijn voor mijn studie en toekomstige sollicitaties. Ik kan aangeven dat ik stage heb gelopen bij Europa Direct en vertellen over de ervaringen die ik heb opgedaan en de dingen die ik heb geleerd.

Zou je een stage bij Europa Direct aanraden aan anderen? Waarom wel of niet?

Ja, absoluut! Het is een hele fijne omgeving waar je met open armen wordt ontvangen en iedereen is super aardig en behulpzaam. Het was een heel leuke stage en ik heb nooit moeite gehad om me aan te passen.

Hoe ziet een gemiddelde dag als stagiaire bij ED eruit?

Er is niet echt een typische dag als stagiaire bij Europa Direct, omdat er zoveel variatie is. De ene dag moet je naar een workshop op verplaatsing, terwijl je de volgende dag bijvoorbeeld een interview afneemt. De ene dag zat ik bijvoorbeeld op kantoor en de andere dag was ik bij de Europese Commissie. Je hebt dus de mogelijkheid om veel verschillende dingen te zien en te doen.

 

Ben jij nog op zoek naar een stage voor het voorjaar van 2024? Bekijk dan zeker onze stagevacature.

Gelieve marketing cookies te accepteren om deze video te bekijken.