Wat vond Maxime van zijn stage?

publish date
03.11.2022

Van 1 augustus tot 28 oktober 2022 liep Maxime, student marketing- en communicatiesupport, stage bij Europa Direct. In dit artikel ontdek je zijn ervaringen.

Hoe ben je op Europa Direct als stageplek gekomen?

Mijn familie had als eerste de vacature van Europa Direct gezien en zij wezen me op de vacature, omdat ze weten dat ik heel veel van de Europese Unie houd. Ik vind geschiedenis heel boeiend en uit Europa komen veel interessante en leuke verhalen voort. Toen ik in de vacature las dat ik veel met de Europese Unie bezig kon zijn, wilde ik de stageplek meteen.

Wat heb je geleerd tijdens je stage?

Ik heb enorm veel geleerd. Bijvoorbeeld hoe ik een goede social media post opstel, maar ook veel praktische vaardigheden: communiceren met collega’s, plannen, organiseren. Op school ligt de focus meer op zelfstandig werk, waar je bij een stage meer moet communiceren en samenwerken met collega’s. Qua organisatie ben ik ook veel verbeterd en heb ik concrete planningen leren maken.

Wat vond je het leukste om te doen tijdens je stage?

Europa Xpert en het Rad van Europa vond ik de twee leukste activiteiten. Tijdens Europa Xpert geef je les aan een groep jonge kinderen en er is veel afwisseling. Je bent op een andere locatie dan normaal en moet niet heel de dag stilzitten achter je bureau. Het Rad van Europa vond ik ook tof, zeker wanneer kinderen langskwamen en blij waren dat ze de quizvraag juist hadden. Kinderen zijn een heel enthousiast publiek voor activiteiten.

Welke activiteit vond je het minst leuk om te doen tijdens de stage?

Ik vond niks echt erg om te doen. Als ik dan toch iets moet kiezen, dan vond ik de EUconnect Roadshow het minst leuk. Je sprak tegen verschillende groepen vlak na elkaar, waardoor je veel moest herhalen. Er was niet veel interactie mogelijk en je moest vaak hetzelfde opnieuw zeggen. De activiteit vind ik daardoor iets te lang om een volledige dag te doen. Als het niet op een school plaatsvond, was het wel leuker, omdat je dan een publiek had dat uit zichzelf en uit interesse langskwam.

Hoe ga je deze ervaring in de toekomst nog gebruiken?

Alle vaardigheden die ik hier heb geleerd ga ik sowieso nog gebruiken. Je leert hier enorm veel: beter communiceren, alles goed organiseren en je tijd correct inschatten. Ik voel me nu stressbestendiger en beter voorbereid voor de toekomst.

Ook enthousiast geworden om stage te doen bij Europa Direct? Voor het voorjaar van 2023 zijn we nog op zoek naar een stagiair(e). Ontdek hier de vacature