Downloadmateriaal

Landencontourspel

Op beurzen gebruiken wij regelmatig het landencontourspel. Het opzet is heel eenvoudig: bezoekers krijgen een contour van een EU-lidstaat en moeten, met een kaart van Europa bij de hand, binnen 30 seconden raden om welke lidstaat het gaat. Lukt dit? Dan krijgen ze een kleine prijs. Op vraag van een aantal leerkrachten hebben we een download van dit spel gemaakt die je in je klas kan gebruiken.

Begeleidend document kraskaart

We ontwikkelden zelf een Europese kraskaart, die je bij het gedrukt lesmateriaal kan bestellen. Uiteraard ben je helemaal vrij om de kaart in je les te gebruiken zoals jij dat wil, maar in de fiche hieronder geven we alvast een aantal mogelijkheden mee. 

Drukbestand banner Europese Unie

Via het uitleenmateriaal kan je een banner met een kaart van de Europese Unie uitlenen. Aangezien heel wat leerkrachten aangaven dat ze graag een eigen exemplaar van deze banner willen, kan je hieronder het drukbestand downloaden om je eigen exemplaar te laten maken. 

EUropa Xpert workshop

Wist je dat... Wij onze EUropa Xpert-workshop voor het vijfde en zesde leerjaar ook in een handleiding goten zodat jij de sessie ook in de klas kan brengen? Op onze 'Zelf aan de slag' pagina ontdek je de handleiding, PowerPoint presentatie en alle andere documenten om de workshop te geven.