Lesmateriaal Europa

Kaart van de Europese Unie

Gedrukt lesmateriaal

Europa Direct biedt een breed aanbod van educatief werkmateriaal voor het basis- en het secundair onderwijs. Er zijn werkboeken, kleurboeken, stickerpuzzels en posters voor de leerlingen. Daarnaast is er nog een ruim aanbod aan brochures voor leerkrachten met meer informatie over bijvoorbeeld de euro en de werking van de Europese Unie. Klik op je onderwijsrichting om het aanbod te bekijken.

Uitleenmaterialen

Europa Direct beschikt ook over gratis uitleenmaterialen. Zo hebben we bijvoorbeeld een landenpuzzel van hout, tafelvlaggetjes, een tentoonstelling en banners met de kaart van de Europese Unie in ons aanbod. Zo maak je jouw les zeker onvergetelijk. De uitleenmaterialen zijn voor verschillende onderwijsrichtingen te gebruiken.

Heb je vragen over het bestellen van lesmateriaal? Contacteer ons. We helpen je graag verder.

Downloadmateriaal

Onder downloadmateriaal, vind je materialen die enkel digitaal beschikbaar zijn, zoals ons landencontourspel, de begeleidende fiche bij onze kraskaart en alle materialen voor de EUropa Xpert workshop. 

Promobeeld learning corner EU

Leerhoek EU

Op de leerhoek van de Europese Unie ontdek je ook heel wat lesmateriaal. Naast een aantal brochures die wij ook aanbieden, vind je op de website heel wat games, video's,  en ander interessant off- en online lesmateriaal over verschillende thema's. Je kan er eenvoudig filteren op leeftijdsgroep en op type.