Europese verkiezingen voor secundair onderwijs

Spel 'Route Europa'

Via dit spel laat je jongeren uit de derde graad van het secundair onderwijs spelenderwijs kennismaken met de Europese beleidsthema’s, de Europese instellingen en de Europese verkiezingen. Klik hiernaast door naar het spel om meer over dit spel te ontdekken, het te downloaden, een gratis speldoos te bestellen of je in te schrijven voor één van de navormingen in het voorjaar.

Flyer en poster 'Alles wat je moet weten over de Europese verkiezingen'

Er is enorm veel info over de Europese verkiezingen online te vinden. Zoveel dat jongeren door de bomen het bos misschien niet meer zien. Daarom ontwikkelden we een A4-flyer en A3 poster die de belangrijkste info zoals 'Waarom zou ik stemmen?', 'Waarvoor stem ik eigenlijk?' en 'Hoe moet ik stemmen?' samenvat. Er is ook een webversie en diaversie beschikbaar. Binnenkort klik je hiernaast door om alle downloads te ontdekken. 

Lesmateriaal voor het secundair onderwijs

Naast een aanbod speciaal over de Europese verkiezingen, kan je uiteraard nog steeds beroep doen op ons voor gratis lesmateriaal. Dit materiaal kan je ook helpen om de EU in de klas te brengen. Je kan dit gratis online bestellen en afhalen op vijf locaties in onze provincie: Antwerpen, Mechelen, Turnhout, Vorselaar en Westerlo. Naar het lesmateriaal.

Volg als leerkracht ons EuropAttest traject

Wil je de EU wel in de klas brengen maar weet je niet goed waar te beginnen? Dan is ons gratis vierdelig online traject 'EuropAttest' iets voor jou. Dit bestaat uit vier modules die je op dinsdagavond of woensdagnamiddag kan volgen. 

·         Wat doet de EU voor ons?

·         Hoe is de EU ontstaan en hoe werkt ze? 

·         De EU in het nieuws

·         Concrete lestips en aanbod voor in de klas

Na voltooiing van het traject krijg je een EuropAttest. Daarnaast ontvang je lesmateriaalEuropese gadgets en exclusieve toegang tot extra masterclasses. Bovendien maak je kans op tafelvlaggetjes van alle lidstaten en een grote EU-kaart.

Europa Direct staat voor je klaar

Specifieke vragen over de EU of de Europese verkiezingen? Zie je door de bomen zelf het bos niet meer? Aarzel niet om ons te contacteren, want wij staan voor je klaar. Onze contactgegevens vind je rechts bovenaan deze pagina.