Van grijze speelplaats naar groene oase

beeld_communicatie_Groene_Oases

Maak van je school een groene oase

Provincie Antwerpen wil scholen zoveel mogelijk helpen bij het ontharden en vergroenen van hun speelplaats of schooldomein. Samen met de Regionale Landschappen en MOS lanceerde de provincie 'Groene Oases'. Scholen stellen zelf een vergroeningspakket samen op maat van de school. 

Provincie Antwerpen zorgt voor de coördinatie en middelen, als school krijg je 70 tot 100% van de investeringskost terugbetaald.

Speelplaats als multifunctionele plek

Elke leerling is uniek. Een groene speelplaats komt tegemoet aan de noden van elke leerling en is dan ook een multifunctionele plek.

De speelplaats is de ideale verlenging van je klaslokaal. Ga de uitdaging aan om buiten les te geven, we helpen je graag op weg om buiten leren te stimuleren.

Helemaal enthousiast?

Goed nieuws! Je staat er niet alleen voor! Het MOS-team ondersteunt je met begeleiding op maat voor een vergroeningstraject met oog voor pedagogische kansen, een brede schoolbenadering en integratie van buiten leren. Neem contact op met een MOS-team en ga voor meer groen op jouw school.

 

Beheer en onderhoud van je Groene Oase

De fichereeks Plant-goed helpt je om groenelementen aan te planten en te onderhouden. Een handig stappenplan gidst je door de verschillende stappen. De fiches geven een duidelijk overzicht van de nodige materialen, de beste periode voor aanleg en/of onderhoud en aandachtspunten. Voor bijkomende informatie of voor de keuze van soorten kan je terecht bij een expert of je Regionaal Landschap.