Droogte in het vizier

Er wordt vertrokken van België als case, met af en toe een referentie naar de rest van de wereld. Het educatief spel dat ook tot dit pakket behoort, wil leerlingen meer inzicht geven in de ingrepen die mogelijk zijn in de eigen (school) omgeving om droogte aan te pakken.

 

Dit pakket vormt een tweeluik met de activiteit 'Expeditie: ruimte voor water' - die in de buurt van het PIME plaatsvindt - met enerzijds watertekort en anderzijds wateroverlast. 

 

De timing van het pakket: 

Onderdeel Aantal lesuren
Mentale kaart (optioneel) 1
Is België droog? 2
Is droogte een probleem? 1
Synthese oefening (optioneel)  1
Spel ‘Droogte in het vizier’ 2

Het zelf-doe-pakket bestaat uit volgende elementen:

  • een handleiding voor de leerkracht
  • een PowerPointpresentatie
  • een leerlingenbundel
  • spelmateriaal: spelregels, kaarten, achtergrond voor de leerkracht. 

Vraag hier het pakket aan door je te registreren met je e-mailadres, naam en voornaam. Het pakket wordt je dan persoonlijk toegestuurd. Je gegevens kunnen gebruikt worden om een beeld te krijgen van wie ons lespakket gebruikt en om feedback te vragen op de inhoud van ons ontwikkelde lesmateriaal. Deze gegevens worden niet gedeeld met derden. 

Feedback op het lespakket? Wij zijn één en al oor, je kan ons bereiken op volgend mailadres pime.reservatie@provincieantwerpen.be.

Smaakt dit pakket naar meer? Op het PIME bieden we een nieuwe excursie ‘Ruimte voor Water’ aan neem snel een kijkje op de pagina! 

Alle materialen die nodig zijn om het lespakket in de klas te gebruiken, kun je ook in een handige uitleenkoffer ontlenen op het PIME in Lier. Het is wel nodig om de koffer voor een periode te reserveren.