ANKONA-ontmoetingsdagen

ANKONA-ontmoetingsdag otter

Programma ANKONA-ontmoetingsdag 13/02/21

13u00-13u20 Inbellen  
13u20-13u30 Inleiding Jan De Haes, gedeputeerde leefmilieu provincie Antwerpen
13u30-14u30 Otter: trends, verspreiding en aandachtspunten Hans Deschryver (ANB) en Michiel Cornelis
14u30-15u15 Roofvogels in de provincie Antwerpen: trends, verspreiding, aandachtspunten Manu De Hauwere, FIR
15u15-15u30 PAUZE  
15u30-16u15 Kleine bosjes, van groot belang! Kris Verheyen en Pieter De Frenne, UGent
16u15-17u00 Het leven beleven; van natuurstudie tot nieuwe verhouding tegenover biodiversiteit Hans Van Dyck, UCL

De inschrijvingen online werden afgesloten. Wie nog wil inschrijven, kan een mailtje sturen naar ankona@provincieantwerpen.be

 

Presentaties ANKONA-ontmoetingsdag 2020

De vorige ontmoetingsdag van ANKONA ging door op zaterdag 8 februari 2020. De syllabus met een korte samenvatting van de voordrachten en de presentaties kan je hieronder downloaden.

Interesse in de Lieremandepressie? De brochure 'Een landschap van voorname eenvoud, de vallei van de drie Neten rond Lier' is gratis verkrijgbaar bij de dienst Erfgoed van de provincie Antwerpen via 03/240.64.14 of erfgoed@provincieantwerpen.be. Meer info over de brochurereeks vind je bij de publicaties van dienst erfgoed.  

Over de ANKONA-ontmoetingsdagen ...

ANKONA organiseert jaarlijks op de tweede zaterdag van februari een ontmoetingsdag. Deze is gratis voor iedereen die zich vrijwillig of professioneel inzet voor natuurstudie in de provincie Antwerpen. Op deze dag kan je lezingen volgen en informatie- en boekenstands van diverse (natuur-)verenigingen bezoeken. We organiseren ook praktische workshops en tijdens de middagpauze kan je natuurfilms (van eigen bodem) bekijken. Deze jaarlijkse ontmoetingsdagen zijn gratis maar vooraf inschrijven is noodzakelijk.

Wil je zelf een lezing geven over je natuurstudiewerk op één van de volgende edities? Laat het ons weten!

De ANKONA-ontmoetingsdag wordt georganiseerd in samenwerking met de Universiteit Antwerpen (UA) - Departement Biologie (ECOBE).