Wandelroute Schoten - 17,5 km

Jonge vrouw in sportieve kleding op bospad bij zonsondergang.

De wandeling start in het Park van Schoten. Wat opvalt is de toegangsdreef die omzoomd is door mooie beuken. Nadien kom je in natuurgebied ’t Asbroek. Dit kletsnatte bos is voor allerlei planten een geschikte plek om te groeien. Ook reeën komen in het gebied voor.

In Park Vordenstein geniet je van zeldzame bomen, brede majestueuze lanen, open grasland en natuurlijke vijvers. Aan de overkant van de E19 geniet je van het Peerdsbos. Je wandelt er door rechte dreven omlijnd met beuk en Amerikaanse eik en je komt er de Laarse Beek tegen. De beek is een Europees beschermd leefgebied. Een heel gevarieerd landschap dus ook, waarbij je met Borgeind en Villers dan ook nog de twee meest historische kastelen van Schoten aandoet. Ten slotte beland je ook nog in het kleine, maar gevarieerde natuurgebied Wijtschot.

Gebruik je graag de wandelwebsite van RouteYou? Dan vind je de Groen Kruis-wandeling in Schoten op deze RouteYou-pagina.

Zicht op de Patappeltoren.

Je kunt de wandeling ook downloaden als gpx-bestand. Hiermee volg je je route 'live' tijdens het wandelen, via gps. Een gpx-bestand gebruik je op je smartphone of op je gps-toestel. Je moet hiervoor wel een speciale app of software installeren die het gpx-bestand kan lezen. Sommige apps geven enkel de route weer, andere apps hebben ook echte spraaknavigatie.

Logobalk Groen Kruis partnerschap

Enkele mogelijke apps: 

Opgelet: Afhankelijk van de gebruikte kaart en instellingen van de app die je gebruikt zijn er mogelijk kleine afwijkingen in de aangeboden route, waardoor deze een beetje zal verschillen van de routebeschrijving. Dit wijkt nooit veel af van de oorspronkelijke route.