{beek.boer.bodem}

Succesvolle demomarkt 'Klimaatboeren' in Vorselaar

Maar liefst acht bijkomende gemeenten stappen in de gebiedscoalitie {beek.boer.bodem}. Samen met de vier pioniersgemeenten, Herentals, Kasterlee, Lille en Vorselaar, bestrijkt {beek.boer.bodem} nu zowat het hele bekken van de Kleine Nete.  

Tijdens de demomarkt op 15 oktober 2021 ontdekten een zeventigtal landbouwers, natuurbeheerders, grondeigenaars en beleidsmakers uit de vallei het uigebreide menu aan klimaatrobuuste maatregelen van {beek.boer.bodem}. De partners en landbouwers die de maatregelen uit de vier pioniersgemeenten al kenden, deelden graag hun ervaring met de bezoekers. 

Veel belangstelling voor de demomarkt 'Klimaatboeren' in Vorselaar.
De demomarkt 'Klimaatboeren' lokte heel wat geïnteresseerden.

{beek.boer.bodem} heeft een ruim menu aan demomaatregelen die landbouwers en natuurbeheerders kunnen inzetten op hun gronden. Hierbij hoort een terreinbezoek, om de wensen en noden van de eigenaar te leren kennen en om de mogelijkheden van de gronden te onderzoeken. {beek.boer.bodem} ondersteunt ook bij het plaatsen en opvolgen van infrastructuur, en informeert over subsidiemogelijkheden. 

Nieuwsbrief

Met de nieuwsbrief ‘{beek.boer.bodem}’ blijf je op de hoogte van het laatst nieuws over het project en verneem je alles over de activiteiten die we organiseren. Abonneer je via onderstaande knop. Je ontvangt een eerste mailtje om je inschrijving op de nieuwsbrief te bevestigen.

In onderstaande reportage van PlattelandsTV leer je meer over de doelstellingen van {beek.boer.bodem} en tonen we je een aantal van de maatregelen die landbouwers en natuurbeheerders kunnen inzetten in de vallei van de Aa. 

Samenwerkingsverband van de Kleine Nete

{beek.boer.bodem} is opgenomen in het samenwerkingsverband van de Kleine Nete. De actiepunten beschreven in het gebiedsprogramma 'Kleine Nete' worden nu uitgevoerd, onder coördinatie van de provinciale dienst Gebiedsgericht Beleid. 

Voor de uitvoering van de projecten kan {beek.boer.bodem} rekenen op de steun van het landinrichtingsproject Water-LandSchap, Blue Deal, provincie Antwerpen en de betrokken gemeenten. Voor de begeleiding op het terrein krijgt {beek.boer.bodem} financiële steun van het Programma voor Plattelandsontwikkeling.

Logobalk beek.boer.bodem

Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn Platteland