{beek.boer.bodem}

Beeld aankondiging demo-markt Klimaatboeren

Ben je landbouwer, natuurbeheerder, beleidsmaker, onderzoeker, … of gewoon geïnteresseerd in water, landbouw en natuur?

Op 15 oktober 2021 ontdek je tijdens de demo-markt Klimaatboeren een heel menu aan klimaatrobuuste maatregelen van {beek.boer.bodem}. Lees het nieuwsbericht voor meer informatie, inschrijven kan via deze link

{beek.boer.bodem} heeft een ruim menu aan demomaatregelen die landbouwers en natuurbeheerders kunnen inzetten op hun gronden. Hierbij hoort een terreinbezoek, om de wensen en noden van de eigenaar te leren kennen en om de mogelijkheden van de gronden te onderzoeken. {beek.boer.bodem} ondersteunt ook bij het plaatsen en opvolgen van infrastructuur, en informeert over subsidiemogelijkheden. 

Nieuwsbrief

Met de nieuwsbrief ‘{beek.boer.bodem}’ blijf je op de hoogte van het laatst nieuws over het project en verneem je alles over de activiteiten die we organiseren. Abonneer je via onderstaande knop. Je ontvangt een eerste mailtje om je inschrijving op de nieuwsbrief te bevestigen.

In onderstaande reportage van PlattelandsTV leer je meer over de doelstellingen van {beek.boer.bodem} en tonen we je een aantal van de maatregelen die landbouwers en natuurbeheerders kunnen inzetten in de vallei van de Aa. 

Samenwerkingsverband van de Kleine Nete

Het project {beek.boer.bodem} vloeit uit het provinciale gebiedsprogramma Kleine Nete en het gelijknamige Vlaamse strategisch project. De actiepunten beschreven in het gebiedsprogramma 'Kleine Nete' worden nu uitgevoerd, onder coördinatie van de provinciale dienst Gebiedsgericht Beleid. 

Voor de uitvoering van de projecten kan {beek.boer.bodem} rekenen op de steun van het landinrichtingsproject Water-LandSchap, de Blue Deal, provincie Antwerpen en de betrokken gemeenten. Voor de begeleiding op het terrein krijgt {beek.boer.bodem} financiële steun van het Programma voor Plattelandsontwikkeling.

Logobalk beek.boer.bodem

Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn Platteland