Kloosterveld en De Zwaan

Stand van zaken

De eerste documenten, de start- en procesnota, van het PRUP Kloosterveld-De Zwaan zijn klaar. In de startnota staat wat we met het PRUP willen bereiken en in de procesnota hoe we het PRUP opmaken. In maart 2023 organiseerden we workshops met de bedrijven en de omwonenden. De conclusies daaruit voegden we samen met andere analyses om zo de startnota uit te werken.

Tijdens de publieke raadpleging, die liep van maandag 25 september tot en met donderdag 23 november 2023, kon je de startnota en de procesnota inkijken en er je mening over geven. Op donderdag 5 oktober 2023 was er ook een infomarkt. Je las daar op posters een samenvatting van de nota’s en je kon er vragen stellen aan de projectleiders.

 

Volgende stappen

Gaf je tijdens de periode van de publieke raadpleging je mening, dan krijg je geen persoonlijk antwoord. Zodra de scopingnota klaar is, kun je die wel op deze webpagina inkijken om te zien wat er aan de startnota wijzigde.

Tegelijkertijd met de publieke raadpleging vroeg de provincie Antwerpen advies aan de gemeenten Brecht, Schoten en Brasschaat en aan verschillende instanties. Die adviezen voegen we samen met de reacties uit de publieke raadpleging, en gebruiken we om de startnota verder uit te werken tot een scopingnota. Later, in de fase van het ontwerp-PRUP, kun je via een openbaar onderzoek opnieuw je mening geven over het concreet uitgewerkte planvoorstel. Pas daarna komt de provincie Antwerpen tot een definitief PRUP dat de voorschriften voor toekomstige omgevingsvergunningen bepaalt.

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte over dit project? Abonneer je dan op de nieuwsbrief 'Kloosterveld en De Zwaan' via onderstaande knop. Je ontvangt een eerste mailtje om je inschrijving op de nieuwsbrief te bevestigen. Daarna ontvang je de nieuwsbrief bij elke nieuwe stap in het project.