Hof van Leysen

HVL_speeltuin2015

Aan de rand van Antwerpen-zuid, geprangd tussen de Ring en enkele grote invalswegen, vind je het Hof van Leysen. Het klein provinciaal groendomein (2 ha) is een echte buurttuin.

Kinderen, jonge gezinnen, oudere buurtbewoners, scholieren, autochtoon of allochtoon: hier kunnen mensen elkaar nog echt ontmoeten. In het Hof van Leysen is er ruimte voor natuur en rust, voor sport en spel, voor een gezellige babbel of een moment van bezinning.

Vrijwilligers verbouwden de voormalige blindentuin om tot een geurende, eetbare samentuin. Volg dit project op facebook.

Wil je graag meewerken? Mail naar sigridd@hotmail.com of stefdieltjens@yahoo.com. Je kan Stefaan Dieltjens ook bellen op M 0485 14 77 53.

Alle foto’s op de website van het Hof van Leysen werden genomen conform de op dat moment geldende corona-maatregelen in onze provinciale domeinen.

Kwaliteitslabels

Het provinciaal groendomein Hof van Leysen is ISO-14001 conform en partner van de European Disability Card. Het EDC-project wil de toegankelijkheid en inclusie van personen met een handicap in de maatschappij bevorderen door middel van een kaart die voor hen de toegang tot cultuur, sport en vrijetijdsbesteding vergemakkelijkt. Meer info vind je via https://eudisabilitycard.be/nl

Logo European Disability Card