Hof van Leysen

HVL_speeltuin2015

Aan de zuidelijke rand van Antwerpen, geprangd tussen de Ring en enkele grote invalswegen, is zo'n provinciaal parkje als het Hof van Leysen (2 ha) eerder een verrassing. Voor een toevallige bezoeker toch, maar niet voor de buurt.

Kinderen, jonge gezinnen, oudere buurtbewoners, scholieren, autochtoon of allochtoon: hier kunnen mensen elkaar nog echt ontmoeten. In het #HofvanLeysen is er ruimte voor natuur en rust, voor sport en spel, voor jong en oud, voor een gezellige babbel of een moment van bezinning.

Ervaringstuin 2
Ervaringstuin in Hof van Leysen

Vrijwilligers verbouwden de voormalige ervaringstuin tot een geurende, eetbare samentuin. Volg dit project op facebook.

Wil je graag meewerken, mail naar sigridd@hotmail.com of stefdieltjens@yahoo.com of bel Stefaan Dieltjens op M 0485 14 77 53.

Kwaliteitslabels

Het provinciaal groendomein Hof van Leysen is ISO 14001 conform en partner van de European Disability Card. Het EDC-project wil de toegankelijkheid en inclusie van personen met een handicap in de maatschappij bevorderen door middel van een kaart die voor hen de toegang tot cultuur, sport en vrijetijdsbesteding vergemakkelijkt. Meer info vind je via https://eudisabilitycard.be/sites/default/files/content/docs/nl/edc-brochure-partners-nl.pdf

Logo European Disability Card