Hof van Leysen

HVL_speeltuin2015

Aan de rand van Antwerpen-zuid, geprangd tussen de Ring en enkele grote invalswegen, vind je het Hof van Leysen. Het klein provinciaal groendomein (2 ha) is een echte buurttuin.

Kinderen, jonge gezinnen, oudere buurtbewoners, scholieren, autochtoon of allochtoon: hier kunnen mensen elkaar nog echt ontmoeten. In het Hof van Leysen is er ruimte voor natuur en rust, voor sport en spel, voor een gezellige babbel of een moment van bezinning.

Vrijwilligers verbouwden de voormalige blindentuin om tot een geurende, eetbare samentuin. Volg dit project op facebook.

Vrijwilligers welkom!

Wil je graag meewerken? Heb je zin om mee een oogje in het zeil te houden en mee te helpen met het onderhouden van de planten? Of misschien wil je zelfs in de tuin werken met groepjes kinderen? Dan ben jij de persoon die wij zoeken! Mail naar vrijwilligers.antwerpen@provincieantwerpen.be of bel naar T 03 360 52 10 (Stella Van Hofstraeten).

Kwaliteitslabels

Het provinciaal groendomein Hof van Leysen is ISO-14001 conform en partner van de European Disability Card. 

Logo European Disability Card

Het EDC-project wil de toegankelijkheid en inclusie van personen met een handicap in de maatschappij bevorderen door middel van een kaart die voor hen de toegang tot cultuur, sport en vrijetijdsbesteding vergemakkelijkt. Meer info vind je via https://eudisabilitycard.be/nl

Plan Vandaag, een ambitieus klimaatplan van en voor de hele provincie Antwerpen, maakt ons klaar voor een leefbare, klimaatneutrale en klimaatveilige toekomst. En die begint: vandaag!

Surf naar www.planvandaag.be