Algemeen

Hoe en wanneer inschrijven voor de herfstwandelingen?

De Groendomeinen van de regio's Antwerpen, Mechelen en Kempen schakelen over naar een gemeenschappelijk inschrijfsysteem.

Vanaf dinsdag 10 augustus kunnen medewerkers of leerkrachten die de aanvragen gewoonlijk doen voor hun school of klas zich registreren. Dit doe je éénmalig en geldt voor alle regio's. Alle info en gegevens die je bij de hand moet houden staan in de nieuwsbrief die je ontvangt vanuit het NME/EDO-netwerk van 10 augustus.

De online inschrijvingen voor het aanbod van De Averegten, Prinsenpark, Hertberg en Hoge Mouw starten op dinsdag 7 september om 12 uur 's middags. De herfstwandelingen lopen van 27/09 t.e.m. 19/11.

Het educatieve aanbod voor de herfst kan je op deze website bekijken vanaf eind juni.

Wil je als leerkracht of administratieve kracht de nieuwsbrief zelf ook in je mailbox ontvangen, schrijf je dan zeker in!

Lentewandelingen voor scholen (onder voorbehoud Coronamaatregelen)

Geen begeleide lentewandelingen voor scholen wegens corona, wel uitgewerkte draaiboeken om zelf met je klas op stap te gaan in het Prinsenpark!

Een coronaveilig aanbod is een MUST en dat kunnen we deze herfst jammer genoeg niet bieden met de begeleide scholenwandelingen in het Prinsenpark. 

Natuurlijk zijn alle kinderen en leerkrachten meer dan welkom in ons domein. Speciaal voor hen vind je draaiboeken per activiteit, om goed voorbereid met je klas op stap te gaan.

Aan het nieuwe onthaalgebouw (in opbouw) staan 2 stertenten en 3 shelters waar je met je klas kan verzamelen en bij regen onder kan schuilen. 

Verwittig ons van je komst via prinsenpark@provincieantwerpen.be Zo hebben we een zicht op het aantal klassen dat wenst te komen, kunnen we voorkomen dat het te druk wordt en indien nodig stellen we een rustiger moment voor.

Tijdens de lente en herfst zijn klasgroepen uit de eerste, tweede en derde graad van het basisonderwijs welkom in het Prinsenpark, om samen met een gids of boswachter op natuurontdekking te gaan. Er kunnen steeds 2 klassen gelijktijdig wandelen.

Alle wandelingen vertrekken aan het bezoekerscentrum van Provinciaal Groendomein Prinsenpark, Kastelsedijk 5, 2470 Retie.

Verloop wandelingen

Een wandeling duurt doorgaans twee uur.

Alle wandelingen starten in de voormiddag om 9.30u.  De wandelingen tijdens de namiddag starten om 13.00u.  Je kan gerust vroeger aankomen met je klas en even spelen in het speelbos.

Afspraken

Het aantal leerlingen per groep is beperkt tot 25 leerlingen, 1 klas. Er kunnen maximum 2 tot 3 groepen tegelijkertijd begeleid worden afhankelijk van het aantal beschikbare gidsen. Indien de klas uit meer dan 25 leerlingen bestaat, schrijf je in als 2 klassen en zijn 2 begeleiders nodig.

Slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel. Aangepaste speel- en regenkledij is noodzakelijk. Stevige stapschoenen of laarzen zijn altijd goed.

De wandelingen gaan, ongeacht de weersomstandigheden, door in open lucht. Wij annuleren enkel een wandeling indien er windsnelheden heersen van meer dan 70 km per uur.

Hongertje of dorst?

Voorzie een afvalarme versnapering. Eén pak koekjes of een zak appels geeft, in tegenstelling tot een individueel verpakte versnapering, weinig afval.

Picknicken kan aan het speelbos. Er zijn tenten waaronder de kinderen kunnen eten en er zijn toiletten aan het bezoekerscentrum. Er is geen drank verkrijgbaar.