Algemeen

De lentewandelingen lopen van 19/04 t.e.m. 10/06. Inschrijven is niet meer mogelijk.

Iedere klas mag éénmaal in de herfst en éénmaal in de lente deelnemen.

Wil je als leerkracht of administratieve kracht de nieuwsbrief zelf ook in je mailbox ontvangen, schrijf je dan zeker in!

Tijdens de lente en herfst zijn klasgroepen uit de eerste, tweede en derde graad van het basisonderwijs welkom in het Prinsenpark, om samen met een gids of boswachter op natuurontdekking te gaan. Er kunnen steeds 2 klassen gelijktijdig wandelen.

Alle wandelingen vertrekken aan het bezoekerscentrum van Provinciaal Groendomein Prinsenpark, Kastelsedijk 5, 2470 Retie.

Verloop wandelingen

Een wandeling duurt doorgaans twee uur.

Alle wandelingen starten in de voormiddag om 9.30u.  De wandelingen tijdens de namiddag starten om 13.00u.  Je kan gerust vroeger aankomen met je klas en even spelen in het speelbos.

Afspraken

Het aantal leerlingen per groep is beperkt tot 25 leerlingen, 1 klas. Er kunnen maximum 2 tot 3 groepen tegelijkertijd begeleid worden afhankelijk van het aantal beschikbare gidsen. Indien de klas uit meer dan 25 leerlingen bestaat, schrijf je in als 2 klassen en zijn 2 begeleiders nodig.

Slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel. Aangepaste speel- en regenkledij is noodzakelijk. Stevige stapschoenen of laarzen zijn altijd goed.

De wandelingen gaan, ongeacht de weersomstandigheden, door in open lucht. Wij annuleren enkel een wandeling indien er windsnelheden heersen van meer dan 70 km per uur.

Hongertje of dorst?

Voorzie een afvalarme versnapering. Eén pak koekjes of een zak appels geeft, in tegenstelling tot een individueel verpakte versnapering, weinig afval.

Picknicken kan aan het speelbos. Er zijn tenten waaronder de kinderen kunnen eten en er zijn toiletten aan het bezoekerscentrum. Er is geen drank verkrijgbaar.