PIH: kenniscentrum Milieu en Gezondheid

Het Provinciaal Instituut voor Hygiëne (PIH) is een erkend en toonaangevend kenniscentrum voor milieu en voor gezondheid. Een groot interdisciplair team van ongeveer 115 medewerkers voert studies, onderzoeken en laboanalyses uit. 

Burgers kunnen bij het PIH terecht voor onderzoek van putwater of van hun groentetuin.

Het PIH heeft als taak het bevorderen van de gezondheid en een kwalitatieve leefomgeving. Het PIH ondersteunt niet enkel het provinciale beleid maar ook dat van de lokale besturen. Ze werkt ook nauw samen met de Vlaamse overheid, politiezones, universiteiten enz.

Labo-onderzoek focust op water en bodem. Er is milieuexpertise rond water, bodem, milieuwetgeving, geluid en trillingen. Het PIH doet onderzoek naar de relatie tussen milieu en gezondheid (PFAS, bloedonderzoek naar verontreinigde stoffen,...) en registreert aangeboren afwijkingen.

PIH werft aan

Om het PIH verder uit te bouwen als een toonaangevend expertisecentrum rond milieu enerzijds en gezondheid anderzijds, zijn we op zoek naar sterke kandidaten voor de volgende functie:

Blink jij uit in strategische en operationele vaardigheden, people skills en/of projectmanagement? Ben je houder van een van de vereiste diploma's en heb je relevante ervaring opgebouwd? Dan willen we je graag ontmoeten. Aarzel niet om je cv aan onze personeelsdienst te bezorgen!