Zuurstof! Het verfrissende magazine voor ons leefmilieu

27.04.2021

Elke drie maanden mag je uitkijken naar een verzameling artikels over thema's die stuk voor stuk zuurstof aan onze samenleving geven.

De cover van het nieuwe nummer

In deze lente-editie brengen we onder meer:

• Standpunt van Kris Peeters: Breng je Kris Peeters en provinciale deskundige Chris Brouwers samen, dan krijg je een gepassioneerd gesprek over mobiliteit in steden en gemeenten.
  • Beleefbare open Zuidrand: Vier lokale ambtenaren vertellen hoe hun gemeenten zich konden ontwikkelen tot veerkrachtige, leefbare omgevingen met open landschap.
  • De juiste boom: Martin Hermy presenteert in zijn boek de juiste boom voor ieders situatie. Groenblijvende bomen, bomen voor schaduw of daktuin, bijenbomen, bomen met eetbare vruchten of opvallende bloemen... aan jou de keuze!
  • Milieuambtenaar aan het werk: Ze begint de werkdag graag vroeg en rustig. Haar dag is vervolgens goed gevuld met een rijk en afwisselend takenpakket. Lees hier waar Annemie Groenen uit Balen zoal op inzet.

We blikken ook terug op het voorbije jaar. Corona heeft ons niet uit het veld geslagen; dat getuigen deze indrukwekkende cijfers en realisaties uit 2020. We zoomen samen met Jan De Haes in op het project Buitenzorg van de regionale landschappen die de link tussen natuur en zorg in praktijk willen brengen. Of lees meer over het bosuitbreidingsproject in Ranst! We tippen ook nog dit boeiende relaas over hoe doordachte investeringen van de provincie en andere overheden de wateroverlast in de grote regio rond Lier structureel wisten aan te pakken.

Voor ieder wat wils dus. Veel leesplezier met één van de vele artikels uit de nieuwe Zuurstof!