Skip to main content

Hoe gezond is de leefomgeving in jouw gemeente?

De volksgezondheid en de kwaliteit van het leefmilieu bevorderen, dat is de taak van het PIH in een notendop. We hebben de ervaring en expertise in huis om gemeenten te adviseren over milieu en gezondheid, en we zoeken samen met jou naar oplossingen op maat.

Wetenschappelijk onderzoek

Via wetenschappelijk onderzoek wil het PIH de kennis over milieu en gezondheid verbeteren en het milieubeleid ondersteunen. Daarvoor passen we de techniek ‘humane biomonitoring’ toe. Dat wil zeggen: we meten bij mensen of er milieuvervuilende stoffen aanwezig zijn in het bloed, de urine, het haar … We gaan na op welke manier burgers blootgesteld zijn aan milieuvervuilende stoffen en wat de invloed hiervan is op de gezondheid. Deze studies doen we samen met andere wetenschappers in opdracht van een lokaal bestuur en/of de Vlaamse, Belgische of Europese overheid.

Advies over milieu en gezondheid

Heb je een concrete bezorgdheid over milieuvervuiling in je gemeente? Contacteer ons en we bekijken samen hoe we je verder kunnen helpen.

Opgelet: dit aanbod is betalend. Steden en gemeenten die een overeenkomst met de provincie ondertekenden krijgen wel 40% korting. Lees op deze pagina meer over deze overeenkomst.

Contact

Inhoudelijke expert milieu:

Carmen Franken
Functie
PIH, projectcoördinator milieu-gezondheid
Telefoon
03 259 12 62

Inhoudelijke expert gezondheid:

Annelies De Decker
Functie
PIH, projectcoördinator milieu-gezondheid
Telefoon
03 259 12 61

Gerelateerd aanbod