Rook- en vuurverbod opgeheven

20.05.2022
???module.newsItem.label.themes???

Gouverneur Cathy Berx heft vandaag het Algemeen Rook- en Vuurverbod in de natuur- en heidegebieden, en bossen van de provincie op. Dit verbod werd 16 dagen geleden ingevoerd wegens de aanhoudende droogte en warmte. Het Agentschap voor Natuur en Bos schaalt de droogtebarometer nu terug naar code geel.

Het regent en niet alleen de pannen worden daardoor nat. Ook de bossen, heides en natuur krijgen een noodzakelijke verfrissing. Het algemeen rook- en vuurverbod in bossen, heides en natuurgebieden in de provincie Antwerpen kan daarom vanaf vandaag opgeheven worden.

Een ander risico steekt nu wel weer de kop op, met name mogelijke lokale onweders. Houd daarom rekening met snel wijzigende weersomstandigheden.

De portie regen is in elk geval welgekomen voor plant en dier.