Erfgoedprijs 2017 zoekt heldin in erfgoed

publish date
13.03.2017

Ben je of ken je een held-in in erfgoed? Komt jouw project in aanmerking voor de ERFGOEDPRIJS 2017 van de provincie Antwerpen? Stel nu je heldendaad en kandideer voor de editie 2017.

De ERFGOEDPRIJS 2017 van de provincie Antwerpen bekroont jaarlijks een initiatief dat het rijke erfgoedverleden van onze provincie in de verf zet. Alle opmerkelijke erfgoedprojecten tussen januari 2016 en 31 maart 2017 komen in aanmerking. Ook personen die in hun carrière, professioneel of als vrijwilliger, een opmerkelijk parcours in de erfgoedsector hebben gelopen maken een kans. De belangrijkste voorwaarde is een hechte band met de provincie Antwerpen. Kandidaten moeten er geboren zijn, wonen, werken of studeren. Zij kunnen zich vanaf nu aanmelden tot en met 29 mei via ‘Erfgoedprijs 2017’ op www.provincieantwerpen.be.

Sinds 1929 reikt de provincie Antwerpen de ‘Prijs voor Geschiedenis en Volkskunde’ uit. Vanaf 2017 kiest men voor de ‘ERFGOEDPRIJS’. Nu kun je kandideren met activiteiten in het brede erfgoeddomein: zowel cultureel, roerend als onroerend erfgoed, materieel als immaterieel erfgoed, geschiedenis, familie- als volkskunde. Maar de prijs kan ook een bekroning zijn van een opgemerkte carrière in het erfgoeddomein.De provincie ijvert ervoor dat iedereen zich kan onderdompelen in de fascinerende erfgoedwereld.  Ziij doet een warme  oproep naar personen en verenigingen om deel te nemen.

Praktische info kandidaatstelling
De kandidaten vinden het inschrijvingsformulier, het reglement en het campagnebeeld voor de ERFGOEDPRIJS 2017 terug op de webpagina van de Erfgoedprijs.

Uiterste indieningsdatum
Maandag 29 mei 2017 om 12.00 uur

Meer info:
Je vindt meer informatie op de webpagina over de Erfgoedprijs 2017.