Inclusieve economie

Daarom ondersteunt de provincie Antwerpen lokale besturen en organisaties uit de provincie die een arbeidsmarkt creëren waar elke inwoner de kansen krijgt die hij verdient. Met oog voor maatschappelijk verantwoord ondernemen stimuleren we zowel betaalde als onbetaalde arbeid en zorgen we voor een goede verankering van de sociale economie en arbeidszorg in onze provincie.

De ondersteuning omvat volgende diensten:

  • Kenniscentrum
  • Projectondersteuning
  • Partnerships
  • Organisatie provinciaal overleg arbeidszorg

We ondersteunen initiatieven waar we als provincie het verschil maken.  

Financiële ondersteuning inclusieve economie

De provincie Antwerpen geeft financiële ondersteuning aan initiatieven en projecten die werk maken van een inclusieve economie. Momenteel zijn er twee lijnen, waarop zowel sociale-economie- als reguliere bedrijven een beroep kunnen doen:

  • Ondersteuningsnetwerken voor doelgroepmedewerkers
    De provincie Antwerpen investeert in bedrijven en organisaties die ondersteuningsnetwerken voor doelgroepmedewerkers willen creëren. We doen dat niet alleen met advies en begeleiding op maat, maar ook met projectsubsidies.
  • Renteloze leningen via Trividend Provincie Antwerpen
    Dankzij het Participatiefonds Trividend Provincie Antwerpen kunnen bedrijven in de sociale én de reguliere economie investeringssteun krijgen voor projecten in de inclusieve economie. Dit in de vorm van renteloze, achtergestelde leningen.

Meer info? 

Contacteer ons team:

Inititatieven in Vlaanderen

Meer info over initiatieven in Vlaanderen vind je op www.arbeidszorg.be en www.socialeeconomie.be.

Blijf op de hoogte van het nieuws over inclusieve economie!

In het kader van de GDPR hebben we je toestemming nodig om je mailadres op te nemen in ons adressenbestand. Wil je op de hoogte blijven van uitnodigingen, nieuws, subsidies, info, ... druk dan op de rode knop hieronder. Je kunt aanvinken in welke thema's je interesse hebt.