Inspiratie en advies

Projectvoorbeelden projectsubsidie en Trividend

De provincie Antwerpen biedt 2 financieringsmogelijkheden voor wie sociaal en/of inclusief onderneemt: de projectsubsidie inclusieve economie en een renteloze lening via Trividend Provincie Antwerpen. De projecten die via deze mogelijkheden mee tot stand kwamen zijn een vat vol inspiratie. Je vindt ze op de pagina van de projectsubsidie en op de pagina van Trividend. 

 

Adviesraad Impact Ondernemen

Als provincie maken we, samen met experten uit verschillende domeinen, deel uit van de Adviesraad Impact Ondernemen. Via deze Adviesraad krijgen elke maand drie impactondernemers de kans om hun idee of uitdaging voor te leggen aan de pool van experten. Op één uur tijd ontvang je o.a. een berg informatie, tips & tricks en contacten om je businessplan verder uit te werken. 

De Adviesraad in Antwerpen vindt in principe elke tweede dinsdag van de maand plaats van 9u tot 12u (behalve in de zomervakantie).

Ben jij een impactondernemer en loop je ergens tegenaan of wil je jouw idee eens aftoetsen bij diverse experten? Neem contact op met onze collega Wim: 

Gratis innovatietraject APBC

Voor drie bedrijven uit de sociale economie betaalt de provincie Antwerpen ook in 2023 een APBC-innovatietraject. APBC, dat is ANTWERP. POWERED BY CREATIVES. Wil je als bedrijf een innovatietraject lopen en word je geselecteerd? Dan word je gematcht met een creative uit de Antwerpse regio die je verder zal begeleiden. 

Meer weten over dit APBC-innovatietraject? Lees verder op de website van APBC. Voor meer info kan je ook terecht bij onze collega Jo: 

 

Meer inspiratie bij de Vlaamse overheid

Op de websites van de Vlaamse overheid vind je nog een pak inspiratie, advies en informatie over sociaal en inclusief ondernemen:

www.socialeeconomie.be

www.vlaanderen.be/departement-werk-sociale-economie

 

Blijf op de hoogte

Ontvang je graag nieuws van het team inclusieve economie? Lees je graag af en toe een mailing van ons, bijvoorbeeld als we een subsidieoproep doen? Schrijf je dan in op onze mailinglijst, door een klik op de rode knop!