Vraag een lening aan bij Trividend Provincie Antwerpen!

Trividend Provincie Antwerpen is een erkende coöperatieve vennootschap, en een samenwerking tussen Trividend CV en de provincie Antwerpen.  De vennootschap steunt sociaal-economische initiatieven in de provincie Antwerpen, door het aanbieden van achtergestelde leningen voor investeringen.

Zowel kleine sociale ondernemingen als grotere sociale economiebedrijven én reguliere ondernemingen komen in aanmerking, ongeacht de vennootschapsvorm.

Inspiratie gezocht?

Bekijk de uitgebreide pagina's van MOLWOL en TWERK. Beide organisaties hebben een lening ontvangen.
MOLWOL maakt hoogwaardige hoofdkussens en dekbedden met 100% natuurlijke wol van eigen Kempische Heideschapen. TWERK maakt fairtradechocolade met mensen met een autismespectrumstoornis (ASS).

Circular Matters en maatwerkbedrijf De Brug gaan samen tegels maken uit maïskolfafval. Mét groene stroom. Dit project kreeg net een renteloze lening. Lees hier ons persbericht van 6 juli 2023.

 

Andere projectvoorbeelden

De voorbije jaren hebben we ook renteloze leningen toegekend aan volgende organisaties:

  Buurman vzw is een circulaire bouwmarkt waar gebruikte bouwmaterialen en gerooide stadsbomen worden verzameld, verwerkt en aangeboden aan burgers en bedrijven. Ze werken samen met De BrugManus en Kunnig.

  Gelateria Julietta is een ijssalon waar mensen met een verstandelijke beperking de klanten bedienen, en dit in een betaalde job, dankzij de samenwerking met Grip vzw.

  Warmenbol cv brouwt biologische bieren. Ze bouwen ook een eigen picobrouwerij met hopveld uit, en hebben een samen

  werking met Pegode.  

  Yuma Labs (Studio Moonshot bv) gebruikt afval om circulaire zonnebrillen te maken. Maatwerkbedrijf Flexpack (Nectari vzw) zorgt voor de verpakking.

  JEC De Krone vzw is een Job-ErvaringsCentrum waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt ervaring kunnen komen opdoen (o.a. mensen met een ASS). Zij verzorgen de uitbating van BrASSerie De Krone en eetcafé t’ASS.

  Nectarist (Pro-Polis bv) levert verantwoorde honing en expertise voor imkers, dit uit liefde voor de bijen. Elke (startende) imker kan bij hen terecht voor kwaliteitsvol materiaal én advies! Ze werken nauw samen met sociale-economieprojecten WerKans en Ecokoeriers

  HNST (Circular Textiles bv) maakt duurzame, recycleerbare jeans, en werkt samen met Kringwinkel Antwerpen.

 

Meer info

Concrete informatie en documenten vind je  in het subsidieloket. 

 

Trividend Provincie Antwerpen – erkende CV
Zetel: Koningin Elisabethlei 22, 2018 Antwerpen
Ondernemingsnummer 0684.768.332
RPR Antwerpen, afdeling Antwerpen
trividend@provincieantwerpen.be

 

 

Blijf op de hoogte

Ontvang je graag nieuws van het team inclusieve economie? Lees je graag af en toe een mailing van ons, bijvoorbeeld als we een subsidieoproep doen? Schrijf je dan in op onze mailinglijst, door een klik op de rode knop!