Vraag een lening aan bij Trividend Provincie Antwerpen!

Trividend Provincie Antwerpen is een erkende coöperatieve vennootschap, en een samenwerking tussen Trividend CV en de provincie Antwerpen.  De vennootschap steunt sociaal-economische initiatieven in de provincie Antwerpen, door het aanbieden van achtergestelde leningen voor investeringen.

Zowel kleine sociale ondernemingen als grotere sociale economiebedrijven én reguliere ondernemingen komen in aanmerking, ongeacht de vennootschapsvorm.

Inspiratie gezocht?

Bekijk de uitgebreide pagina's van MOLWOLTWERK en Buurman Antwerpen. Deze organisaties hebben een lening ontvangen.

Circular Matters en maatwerkbedrijf De Brug maken samen tegels uit maïskolfafval. Mét groene stroom. Lees hier ons persbericht van 6 juli 2023.


Overzicht gesteunde initiatieven

De voorbije jaren hebben we leningen toegekend aan volgende organisaties:

    

  TWERK vzw maakt fairtradechocolade met mensen met een autismespectrumstoornis (ASS).

   

   

  More Circular bv verwerkt gipsafval uit de bouwindustrie tot unieke interieurobjecten.

   

   

  JEC De Krone vzw is een Job-ErvaringsCentrum waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt ervaring kunnen komen opdoen (o.a. mensen met een ASS). Zij verzorgen de uitbating van BrASSerie De Krone en eetcafé t’ASS.

   

   

  HNST (Circular Textiles bv) maakt de meest duurzame jeans ter wereld.

   

   

  Circular Matters (72P bv) en maatwerkbedrijf De Brug maken samen tegels uit maïskolfafval. Mét groene stroom.

   

   

  Dressr (Remodel Fashion bv) biedt een online service voor verhuur van duurzame en modieuze (vrouwen)kleding en accessoires. Sinds mei 2023 werkt Dressr samen met Opnieuw & Co voor het voorbereiden van verzendingen. Ze huren er ook hun showroom.

   

   

  Gelateria Julietta (Wendy De Cuyper - Julietta bv) is een ijssalon waar mensen met een verstandelijke beperking de klanten bedienen, en dit in een betaalde job, dankzij de samenwerking met Grip vzw.

   

   

  Buurman vzw is een circulaire bouwmarkt waar gebruikte bouwmaterialen en gerooide stadsbomen worden verzameld, verwerkt en aangeboden aan burgers en bedrijven. Ze werken samen met De BrugManus en Kunnig.

   

   

  MOLWOL (Kemp vzw) maakt hoogwaardige hoofdkussens en dekbedden met 100% natuurlijke wol van eigen Kempische Heideschapen, in samenwerking met maatwerkbedrijf Lidwina.

   

   

  Warmenbol cv brouwt biologische bieren. Ze bouwen ook een eigen picobrouwerij met hopveld uit, en hebben een samenwerking met Pegode.  

   

   

  Yuma Labs (Studio Moonshot bv) gebruikt afval om circulaire zonnebrillen te maken. Maatwerkbedrijf Flexpack (Nektari vzw) zorgt voor de verpakking en inzameling.

   

   

  Nectarist (Pro-Polis bv) levert verantwoorde honing en expertise voor imkers, dit uit liefde voor de bijen. Ze werken nauw samen met sociale-economieproject Flexpack (Nektari vzw).

   

   

 

 

Meer info

Concrete informatie en documenten vind je  in het subsidieloket. 

 

Trividend Provincie Antwerpen – erkende CV
Zetel: Koningin Elisabethlei 22, 2018 Antwerpen
Ondernemingsnummer 0684.768.332
RPR Antwerpen, afdeling Antwerpen
trividend@provincieantwerpen.be

 

 

Blijf op de hoogte

Ontvang je graag nieuws van het team inclusieve economie? Lees je graag af en toe een mailing van ons, bijvoorbeeld als we een subsidieoproep doen? Schrijf je dan in op onze mailinglijst, door een klik op de rode knop!