Financiële ondersteuning van sociaal ondernemerschap

Projectsubsidie inclusieve economie van de provincie Antwerpen

De provincie Antwerpen geeft financiële ondersteuning aan initiatieven en projecten die werk maken van een inclusieve economie. Met de 'projectsubsidie inclusieve economie' kan je als bedrijf of organisatie in de sociale en de reguliere economie ondersteuning krijgen.

 

Trividend Provincie Antwerpen | erkende cv: vraag een lening aan! 

Investeert je sociale onderneming? Dan kun je bij Trividend Provincie Antwerpen terecht voor een lening tot 50.000 euro. Deze is bedoeld voor ondernemingen of organisaties die bijdragen aan jobcreatie in de sociale economie, en/of circulaire oplossingen ontwikkelen voor maatschappelijke uitdagingen. 

 Je leest er meer over op onze Trividendpagina.

Solidaire Financiers on Tour - Financiering voor sociale ondernemers

Toegang tot financiering is belangrijk voor sociale ondernemers. De juiste financiële partner vinden  is echter niet altijd evident. Daarom ondersteunt de provincie Antwerpen Solidaire Financiers on Tour. Tijdens deze infosessies stellen verschillende sociale financiers stellen zichzelf voor in een korte pitch. Als sociaal ondernemer kies je zelf met welke potentiële financier je verder in gesprek gaat. 

Wil je op de hoogte blijven, of word je graag uitgenodigd voor een volgende editie? Contacteer onze collega Wim, wim.deweerd@provincieantwerpen.be of T 03 240 56 52.

Vlag van de Europese Unie

Europese subsidies

Via diverse Europese programma's kan je organisatie of project in aanmerking komen voor een Europese subsidie. Voor meer info bezoek je best de pagina Europese fondsen van de provincie Antwerpen. Ben je op zoek naar een partner voor jouw Europees project? Contacteer onze collega’s van de dienst Europa, zij helpen je graag verder.

 

Meer info?

Met al je vragen over financiering kun je terecht bij collega's Maxime en Wim: 

 

Blijf op de hoogte

Blijf je graag op de hoogte van de financiële ondersteuningsmogelijkheden voor sociale en inclusieve economie, en ontvang je daarover graag af en toe een mail van ons? Bijvoorbeeld als we een subsidieoproep doen? Schrijf je dan in op onze mailinglijst, door een druk op de rode knop.